Αρχείο

Καταγγελία "βόμβα" από τον Λίβανο: Η Τουρκία δωροδόκησε Έλληνα αξιωματούχο για να απελευθερώσει πλοίο γεμάτο όπλα με προορισμό την Al-Nusra!

Kαταγγελία-βόμβα  από το αξιόπιστο λιβανέζικο almasdarnews: Έλληνας αξιωματούχος δωροδοκήθηκε για να απελευθερώσει φορτηγό πλοίο γεμάτο όπλα που είχε αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό το Λίβανο και την al-Nusra!

Aυτό το φορτίο όπλων έχει άμεσα σχέση με το plan b που έχουν μιλήσει Σ.Αραβία-ΗΠΑ και με τις τελευταίες εξελίξεις περί απόσυρσης της Χεζμπολάχ από την Συρία.

Το pentapostagma.gr θα σας ενημερώσει για όλο το παρασκήνιο πίσω από την σύγκρουση.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ένα φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Τουρκία, φορτωμένο με βαριά και ελαφρά όπλα, κατασχέθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή.
Το πλοίο είχε αρχικά ναυλωθεί από κάποιον Σαουδάραβα έμπορο όπλων, κάτοικο Γαλλίας ενώ η φόρτωσή του έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Γαλλία.
Σύμφωνα με τις πηγές, το φορτίο προοριζόταν για το λιβανέζικο λιμάνι της Τρίπολης, με αποδέκτη τον λιβανέζο βουλευτή Khadid al-Dhaher.

Το φορτίο στην συνέχεια, υπό την επίβλεψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, θα μεταφερόταν στην Συρία με σκοπό την ενίσχυση του μετώπου αλ-Νούσρα.
Ο διοργανωτής της επιχείρησης φέρεται να ήταν ο Abdullah al-Chahal, πνευματικός ηγέτης διαβόητου σαλαφιστικού κινήματος στον Λίβανο.
Ο Al-Dhaher, Λιβανέζος βουλευτής στην περιφέρεια της Τρίπολης έχει στηρίξει ανοιχτά ισλαμιστικές οργανώσεις που μάχονται κατά του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσσαντ.
Το φορτίο τελικά απελευθερώθηκε, με αντάλλαγμα 750.000 δολάρια τα οποία φημολογείται ότι κατέβαλε η Τουρκία σε υψηλά ιστάμενο Έλληνα αξιωματούχο.

Η επίσημη ανακοίνωση των ελληνικών αρχών ήταν ότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο βρέθηκαν μόνο φορτία φυσιγγίων για ψάρεμα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, η ελληνική ακτοφυλακή κατάσχεσε 500.000 φυσίγγια και 5.000 καραμπίνες από το πλοίο Haddad 1, το οποίο έπλεε με σημαία Βολιβίας ανοιχτά της Κρήτης.
Το Haddad 1 είχε προορισμό το ισλαμοκρατούμενο λιμάνι της Λιβύης και το δρομολόγιο έγινε στα πλαίσια συμφωνίας ανταλλαγής όπλων με πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...