Αρχείο

Η Τουρκία αποφάσισε εισβολή στην Συρία σε βάθος 8-18 χλμ με αμερικανική υποστήριξη μεταδίδουν τα ιρανικά ΜΜΕ!

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Al-Quds al-Arabi και ιρανικά ΜΜΕ  η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στα συριακά εδάφη με  αμερικανική αεροπορική υποστήριξη.

Η εισβολή, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σε βάθος 8 με 18 χιλιομέτρων μέσα στο συριακό έδαφος.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές αναφορές σχετικά με τα τουρκικά σχέδια, που όμως δεν ξεκαθαρίζουν αν είναι μέρος μίας μεγαλύτερης συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον ή αν πρόκειται για την δημιουργία μίας «ζώνης ασφαλείας» μέσα στο συριακό έδαφος-παλιά τουρκική απαίτηση.

Παλιότερες αναφορές του Μαρτίου, που επίσης επικαλούνται πληροφορημένες πηγές, θέλουν την Τουρκία να έχει ήδη διασχίσει τα τουρκοσυριακά σύνορα στην Βορειοανατολική επαρχία της Χάσακα και να χτίζει τείχος παράλληλα με τα σύνορα οριοθετώντας την περιοχή της.

Τούρκοι αξιωματούχοι και στρατιώτες, με την υποστήριξη αρκετών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, εισέβαλαν στην περιοχή κοντά στην μικρή πόλη Tal Halaf στο δυτικό κομμάτι τη Ra’as al-Ein και ξεκίνησαν την κατασκευή του τείχους 8 μέτρα μέσα στις συριακές περιοχές.

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν εισβολή στην Συρία και ανακατάληψη της Ράκκα – Ανακοίνωση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας απώτερος στόχος της αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Συρία είναι η ανακατάληψη της Ράκκα ενώ στις νεοαφιχθείσες δυνάμεις θα ενσωματωθούν αντίστοιχες αποστολές από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του Κόλπου, σε μία συμμαχία εναντίον του ISIS, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι ισλαμιστές του ISIS έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την ανατίναξη τριών τουρκικών αυτοκινούμενων πυροβόλων T-155 Firtina με ATGM μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει εισβολή και ψάχνει επαρκή αιτιολόγηση ενώ η χρονική στιγμή που δόθηκε το βίντεο στην δημοσιότητα είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί δικαιολογεί την αποστολή και ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με την Συρία M142 πολλαπλών εκτοξευτών (HIMARS).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ