Εθνικά θέματα

Ρωσία και Ελλάδα επεκτείνουν την τουριστική συνεργασία τους για την περίοδο 2016-2018

Η ρωσική υπηρεσία τουρισμού και το υπουργείο οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού της χώρας μας  υιοθέτησε ένα πρόγραμμα κοινών δράσεων για την αύξηση της τουριστικής ανταλλαγής την περίοδο  2016-2018 , ανακοινώθηκε  την  Δευτέρα στην ιστοσελίδα της ρωσικής Υπηρεσίας Τουρισμού, σύμφωνα με το  RIA Novosti.

«Οι κύριοι στόχοι της συμφωνίας, αφορούν  την προώθηση της αμοιβαίας αύξησης των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, την απλούστευση των διατυπώσεων που συνδέονται με την τουριστική ανταλλαγή μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας,  την δημιουργία επαφών μεταξύ των ρωσικών και ελληνικών τουριστικών οργανισμών , με αμοιβαία προώθηση των εθνικών τουριστικών προϊόντων, καθώς και την ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τις επενδύσεις στον τουρισμό, και την νομοθεσία», αναφέρει η ανακοίνωση .

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού τμήματος Oleg Safonov, η Ρωσία και η Ελλάδα είναι στρατηγικοί εταίροι στον τομέα του τουρισμού.

«Η Ελλάδα προσφέρει τώρα στους πολίτες μας την ποιότητα , προσιτές και ασφαλείς διακοπές, έχοντας την δυνατότητα υποδοχής χιλιάδων Ρώσων πολιτών   ως ένας  μοναδικός προορισμός. Από  την πλευρά της η Ρωσία ενδιαφέρεται για την αύξηση του αριθμού των τουριστών από την Ελλάδα, και είναι έτοιμη να προσφέρει  διάφορα είδη εναλλακτικού τουρισμού.», είπε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή», σημείωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο τουρισμός συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς και την επέκταση της άμεσης ανθρώπινης επαφής, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2016 η Ελλάδα θα επισκεφθούν πάνω από   ένα εκατομμύριο Ρώσοι . Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους Έλληνες να ταξιδέψουν  στην Ρωσία.

Επιπλέον, το 2016 ήταν η χρονιά που πραγματοποιήθηκε  εορτασμός στις δύο χώρες με  δεκάδες εκδηλώσεις οι οποίες προγραμματίστηκαν . Οι περισσότερες από αυτές είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών.

Σιγά-σιγά από χαμηλά θα αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και όταν αποκτήσουν την δυναμική που πρέπει θα προχωρήσουν και σε ανώτερα επίπεδα , λόγω κυριώς των μεγάλων και αφόρητων πιέσεων από την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...