Κόσμος

Η Ρωσία δοκιμάζει έναν νέο πυρηνικό πύραυλο «R-36» τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να καταστρέψει έκταση όσο ή Γαλλία

Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα πυρηνικό πύραυλο τόσο ισχυρό , ο οποίος  θα μπορούσε να εξαλείψει μια περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Ο πύραυλος που  [δεν απεικονίζεται] έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία stealth.

Νέοι πολλαπλά καταστροφικοί  πανίσχυροι  διηπειρωτικοί  βαλλιστικοί  πύραυλοι (ICBM), αντικαθιστούν παλαιότερες εκδόσεις,  και πιστεύεται ότι διαθέτουν τρομερή ισχύ πυρός , όντας σε  θέση να υποδεχθούν έως και δώδεκα  κεφαλές στο εσωτερικό τους,  καταστρέφοντας τεράστιες  εδαφικές  εκτάσεις.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να «σβήσει από το πρόσωπο της γης εδαφική περιοχή με το μέγεθος είτε του Τέξας , είτε της Γαλλίας», ενώ τα σχόλια αυτά ερμηνεύονται   ως μια προσπάθεια να εκφοβιστούν οι ΗΠΑ.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία stealth, γεγονός  που του επιτρέπει να κατευθύνεται  σε έναν στόχο, χωρίς να την βοήθεια  συστημάτων  ραντάρ.

Λέγεται επίσης ότι ο πύραυλος αυτός κινείται  με ταχύτητες που  καθιστούν τα  περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, εντελώς άχρηστα.

Ο επί επτά συναπτά έτη κατασκευαζόμενος πύραυλος RS-28 Sarmat, όπως είναι επίσημα γνωστός, θα είναι έτοιμος για δοκιμές το καλοκαίρι και θα τεθεί σε υπηρεσία το 2018.

Ο ρωσικός  ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  Zvezda ανέφερε ότι οι νέοι πύραυλοι  «θα καθοριστούν από την ηγεσία  σε ποια κατεύθυνση  θα «κοιτούν» υπονοώντας σαφώς τις ΗΠΑ .

Διεθνείς αμυντικοί  εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ο  Sarmat έχει επιχειρησιακή αυτονομία περίπου 10.000 χιλιόμετρα, με αυτό να ερμηνεύεται  ότι , όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς και η ανατολική και η δυτική ακτή των ΗΠΑ θα είναι εντός της εμβέλειας του .

Το Λονδίνο είναι 2.500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, ενώ η Ουάσιγκτον είναι 7.850 χιλιόμετρα μακριά. Ο πύραυλος ο  θεωρείται ότι ζυγίζει  τουλάχιστον 100 τόνους, συμπεριλαμβανομένου του ωφέλιμου φορτίου βάρους έως 10 τόνων.

Πρόκειται για σχέδιο εκφοβισμού της Αμερικής απο την Ρωσία , ως απάντηση στην συνεχιζόμενη αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Βαλτική και Πολωνία.

Οι Ρώσοι κάνουν γνωστό πλέον ότι όχι μόνο δεν αστιεύονται , αλλά και το ότι είναι απολύτως  έτοιμοι να ¨κτυπήσουν¨πρώτοι.

Πρόκειται για μια επανάληψη  της γνωστής "αντίδρασης" της Σπάρτης στην  στρατιωτική περικύκλωση της Αθήνας και την πυροδότηση του πελλοπονησιακού πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...