Αρχείο

Η νέα οικονομική τάξη χρησιμοποιεί ήδη το «Πετρο-Γιουάν» εξοστρακίζοντας το δολάριο από τον παγκόσμιο χάρτη

Όταν η  Δύση επέβαλε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας , Μόσχα και  Πεκίνο δημιούργησαν μια ισχυρή ενεργειακή συμμαχία που άλλαξε την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Εκτός από την αύξηση των εμπορικών  τους συναλλαγών σε  πετρέλαιο και  φυσικό αέριο, οι δύο χώρες αμφισβήτησαν  ανοικτά πλέον την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ, και τον καθορισμό των τιμών του αργού.

Το πέτρο--γουάν  θα είναι το νέο  στρατηγικό εργαλείο πληρωμών που θα διευκολύνει τη μετάβαση σε ένα  πολυπολικό   νομισματικό σύστημα , ή   θα περιλαμβάνει διάφορα νομίσματα που θα αντανακλούν την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων, τόνισε ο Μεξικανός οικονομολόγος Ariel Noyola Rodriguez σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα  Voltaire Network, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

«Αντί να ταπεινωθεί η Ρωσία, ο οικονομικός πόλεμος που ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Συνέβαλε  στην ενίσχυση των ενεργειακών δεσμών μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου», έγραψε ο ίδιος.

Επί του παρόντος, οι δύο χώρες να συντονίσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα  αρκετών στρατηγικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και των  κοινών εγκαταστάσεων διύλισης.

Η συνεργασία αυτή έχει πραγματοποιήσει  σοβαρές αλλαγές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, έχοντας ενεργοποιήσει έναν νέο άξονα  παραγωγών ενέργειας και  εξαγωγέων στην αγορά της Ασίας.

Η  σημασία των ευρωπαϊκών χωρών στην παγκόσμια αγορά αργού πετρελαίου έχει μειωθεί, σε σχέση με την Ασία. Το 2015, η Κίνα ανέτρεψε την Γερμανία που ήταν  ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού πετρελαίου.

Όμως, αυτή η στρατηγική ενεργειακή συμμαχία έχει ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Μόσχα και  Πεκίνο μέσω της  προμήθειας ενός νέου καναλιού προμήθειας πετρελαίου μεταβαίνουν ολοταχώς  σε ένα πολυπολικό νομισματικό σύστημα.

Οι Δυτικές κυρώσεις πιέζουν την Ρωσία να αποκλείσει το δολάριο  και τις  συναλλαγές σε ευρώ από τις εμπορικές της δραστηριότητες της  και  την ασφάλεια.

Ως αποτέλεσμα, η Κίνα  καταβάλει για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο τεράστιες πληρωμές  σε γουάν από τα μέσα του 2015. Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιωθεί από την Gazprom Neft, θυγατρική της Gazprom.

Η κίνηση αυτή συνέβαλε στην αύξηση της δημοτικότητας του κινεζικού νομίσματος στην παγκόσμια αγορά. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία  χρησιμοποιεί την στρατηγική  αυτή για να εξουδετερώσει την επίδραση των κυρώσεων.

Αυτό δημιουργεί την βάση για μια νέα οικονομική τάξη που θα υποστηρίζεται από  το πετρο-γουάν. Το κινεζικό νόμισμα θα μετατραπεί σύντομα στο κύριο νόμισμα για τις εμπορικές δραστηριότητες στην τεράστια  γεωγραφική περιοχή του  Ειρηνικού- Ασίας.

Οι  άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΟΠΕΚ, θα μεταβούν άμεσα  επίσης σε πληρωμές γουάν για το πετρέλαιο που εξάγουν , με αποτέλεσμα το δολάριο να κατακρημνιστεί απο την κορυφή του κόσμου.

Οι νέες  γεω-οικονομικές δυνάμεις  κατανόησαν  ότι για να οικοδομηθεί ένα νέο σταθερό νομισματικό σύστημα απαιτείται η από-δολαριοποίηση από το παγκόσμιο σύστημα .

Πρόκειται για μία ακόμη επανάληψη της ιστορίας, τόσων και τόσων αυτοκρατοριών στο παρελθόν , έτσι και η αμερικανική παντοκρατορία  θα καταρρεύσει από την μείωση της αξίας του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθηκευτικό νόμισμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...