Κόσμος

Η Ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τον Τούρκο πρόεδρο του κόμματος BBP όταν αρνήθηκε να περάσει έλεγχο διαβατηρίων

Ο Mustafa  Destici, πρόεδρος της Ένωσης Κόμματος της «Μεγάλης Τουρκίας» (BBP), συνελήφθη μαζί με μια ομάδα από 9 μέλη του κόμματός του από την ισραηλινή αστυνομία νωρίς την Πέμπτη το πρωί  στο Ισραήλ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο Destici ήταν  στο δρόμο για την επιστροφή στην  Τουρκία μετά από μια επίσκεψη τεσσάρων ημερών, όταν  τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Ο ίδιος και τα μέλη του κρατήθηκαν  για 1,5 ώρα για άγνωστο λόγο( λένε οι Τούρκοι) , όταν  ο Destici αρνήθηκε να περάσει  από έλεγχο διαβατηρίων. Κοινώς αρνήθηκε ο ίδιος τις  προβλεπόμενες διεθνείς  διαδιακασίες .

Ο ίδιος και τα μέλη του αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ανακρίθηκαν από την  ισραηλινή αστυνομία.

Πρόκειται για αυτό που ονομάζεται στην καθομιλουμένη  ως « σπάσιμο του τουρκικού τσαμπουκά» από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας οι οποίες σημειωτέων έκαναν πολύ καλά  την δουλειά τους.

Η στάση αυτή των Τούρκων είναι συνηθισμένη, ειδικά μετά την άνοδο του ΑΚΡ στην εξουσία , θεωρώντας ότι οι Τούρκοι πολιτικοί, αξιωματικοί και διπλωμάτες είναι υπεράνω των διεθνών νόμων.

Την ίδια στάση τηρούν οι Τούρκοι και στην Ελλάδα με πλείστα περιστατικά κατά την άφιξη τους στην χώρα μας, ζητώντας να εισέλθουν ως VIPS , και όχι ως πολίτες μιας χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν και ΕΕ.

Μπορούμε να φανατιστούμε τι ακριβώς πρόκειται να γίνει όταν τους δοθεί η ελέυθερη βίζα από την ΕΕ για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ