Εθνικά θέματα

Η ΕΕ υπερασπίζεται την συμφωνία με την Τουρκία ερχόμενη σε αντίθεση με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Δευτέρα αντέκρουσε σφοδρά την απόφαση  του ελληνικού δικαστηρίου στην Λέσβο που εκδόθηκε  την περασμένη Παρασκευή, και η οποία ανέφερε την ακύρωση της επαναπροώθησης  Σύριας   στην Τουρκία,  λόγω της ισχύς της συμφωνίας  ΕΕ-Τουρκίας, αναφέρει ο ευρωπαϊκός τύπος.

Το εκτελεστικό τμήμα της ΕΚ  υποστήριξε ότι η ελληνική απόφαση αναφέρει   περί μη  επαναπροώθησης  αιτούντων ασύλου  από την Ελλάδα στην Τουρκία, λόγω του ότι η γειτονική χώρα δεν « είναι ασφαλής χώρα»  .

Μιλάμε ότι μόνοι μας ως ελληνικό κράτος πήγαμε να « βγάλουμε τα μάτια μας» και να επωφεληθούν τα μέγιστα οι Τούρκοι. Είναι απίστευτο πραγματικά αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας .

«Ήμαστε ανένδοτοι ότι όλοι οι πρόσφυγες/μετανάστες  θα υπόκεινται στην διαδικασία επιστροφής σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, και αυτό είναι ό, τι συμβαίνει», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς .

«Δεν θα υπάρξει καμία αυτόματη επιστροφή των αιτούντων ασύλου , αυτή η  απόφαση δικαιώνει κάποιους αλλά όχι όλους », πρόσθεσε ο ίδιος.

Το δικαστήριο  δέχθηκε την προσφυγή γυναίκας από την Συρία η  οποία ήταν προς  απέλαση βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το δικαστήριο στη Λέσβο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν χορηγεί στους  πρόσφυγες από την Συρία με τα δικαιώματα που πρέπει να έχουν βάσει του διεθνούς δικαίου.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο για παρόμοιες αποφάσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο την επαναπροώθηση των μεταναστών κα΄τι που  αποτελεί τον αρχικό σκοπό της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι το νομικό πλαίσιο στην Τουρκία για το καθεστώς προστασίας των Σύρων  και των  μη-Σύρων φαίνεται να είναι επαρκές με την  προστασία που προβλέπεται από τη Σύμβαση της Γενεύης.

«Η ελληνική επιτροπή προσφυγών έκανε δεκτή μια αίτηση που βασίζεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω των ειδικών περιστάσεων  του ατόμου, και όχι μια γενική απόφαση», δήλωσε πηγή της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης περίπτωσης.

«Οι αιτούντες ασύλου δεν μπορούν πλέον να ενθαρρύνονται να πάνε στο δικαστήριο, διότι ένας  τεράστιος αριθμός αιτήσεων από τους πρόσφυγες  ,  θα μπορούσε να ακυρώσει στο  σύνολο την συμφωνία  ΕΕ-Τουρκίας», δήλωσε η Wenzel Michalski,  διευθυντής της Human Rights Watch στην Γερμανία και στο πρακτορείο ειδήσεων  EUobserver.

Πρόκειται για το θέατρο του οπαραλόγου το οποίο παίζουν πολλοί παράγοντες στην χώρα και το οποίο ως βασική αρχή του θα πρέπει να θέτει πρώτα την εθνική μας ασφάλεια .Μετά θα έπονται  όλα τα άλλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...