Κόσμος

Η Γερμανία ετοιμάζεται να αναλάβει μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο παγκοσμίως ξεκινώντας κατά της Ρωσίας !

Η Γερμανία σχεδιάζει να αναλάβει έναν πολύ  μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο στην διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας, αφήνοντας πίσω της,   δεκαετίες επιφυλακτικότητας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με ένα έγγραφο  της γερμανικής κυβέρνησης, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Η νέα Λευκή Βίβλος της γερμανικής  κυβέρνησης για την πολιτική ασφάλειας αναφέρει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «έχει την ευθύνη να βοηθήσει ενεργά στη διαμόρφωση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων». !!

Τονίζει επίσης ότι η χώρα θεωρείται ως ένας « παίκτης κλειδί»   στην Ευρώπη και ως εκ τούτου αναμένεται να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς τρομοκρατίας, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της άκρως  επιθετικής Ρωσίας.

Ωστόσο, το έγγραφο προσθέτει ότι υπάρχουν σαφή όρια για την «γερμανική στρατιωτική δράση» στην παγκόσμια σκηνή.

«Ένας μεγαλύτερος ρόλος  στη διεθνή πολιτική ασφαλείας δεν θα οδηγήσει σε αυτόματες αντιδράσεις ή σε πιέσεις για δράση που θα είναι  σε αντίθεση με τις αξίες και τα συμφέροντά μας ή με τις  πραγματικές  δυνατότητες μας», τονίζει ένα απόσπασμα από την Λευκή Βίβλο.

Το έγγραφο της νέας γερμανικής πολιτικής, που συμφωνήθηκε από τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας και το γραφείο της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ , είναι το πρώτο του είδους του  από το 2006,  και έχει ως στόχο να παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για τις μελλοντικές δραστηριότητες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το νέο γερμανικό στρατιωτικό δόγμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν από τις θερινές διακοπές που ξεκινούν  τον Ιούλιο.

Η νέα αμυντική πολιτική παρουσιάζεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της  υπουργού  Άμυνας ς Ursula von der Leyen, η οποία είπε  ότι η Γερμανία θα αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων της, για πρώτη φορά από το 1990, τερματίζοντας διαδοχικές περικοπές στο στράτευμα  από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ( Bundeswehr) αναμένεται να αυξηθούν  κατά τα επόμενα επτά χρόνια με 14.300 στρατιώτες και 4.400  αξιωματικούς  που θα καταταγούν  για  υπηρεσία.

Η ανακοίνωση αυτή ικανοποιεί  σαφώς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις κλέισεις της προς  τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις αμυντικές  τους δαπάνες,  σηματοδοτώντας  μια νέα στροφή μετά την μεταπολεμική εποχή της Γερμανίας  και της συνεχούς αυτοσυγκράτησης.

Οι ΗΠΑ  «σπρώχνουν» και πάλι την Γερμανία στον «γκρεμό» βάζοντας την να αντιπαρατεθεί με την Ρωσία καθώς και όλες τις Σκανδιναβικές χώρες.

Οι χώρες αυτές θα αποτελέσουν το «πρώτο κύμα» σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας και θα πληρώσουν ένα δυσανάλογο τίμημα σε σχέση με την τις πραγματικές  δυνατότητες τους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές