Εθνικά θέματα

Η Αλβανική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τεράστια διακίνηση ναρκωτικών

Η κυβέρνηση της Αλβανίας (RA) υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα συμμετείχε σε εκτεταμένο  εμπόριο ναρκωτικών, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα . Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή στην παραγωγή και διανομή ναρκωτικών του  υπουργού  Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, τονίζουν πολλά ΜΜΕ.

Αυτό δήλωσε  επίσημα ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας (DPA) Lyulzim Basa, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα ανακοινώσει και νεές πληροφορίες "βόμβα", για το ίδιο θέμα .

Υπενθυμίζουμε ότι στα Τίρανα πραγματοποιούνται τακτικά μαζικές διαδηλώσεις που οργανώνονται από το κόμμα DPA.

Κύρια απαίτηση των διαδηλωτών  είναι η παραίτηση του  σημερινού  Υπουργικού Συμβουλίου  της χώρας υπό τον  Έντι Ράμα. Η  αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διαφθορά και για «αυτοκτονική οικονομική πορεία». «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει  ο Ράμα είναι διεφθαρμένος, και ήρθε η ώρα του να αποχωρήσει»,  τονίζει ο Μπάσα.

«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η οικονομία έχει επιδεινωθεί σημαντικά, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η εισροή των επενδύσεων πέφτει, και το ποσοστό της φτώχειας αυξάνεται», δηλώνει ο  ηγέτης του DPA.

«Η διαφθορά, το λαθρεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών υλοποιούνται από  αυτήν την κυβέρνηση. Ο Ράμα αντιπροσωπεύει τους παράνομους ληστές, ενώ ο ίδιος σπάει  όλα τα ρεκόρ ως  ληστής. Ποιος μπορεί να ανεχθεί την δύναμη ενός κλέφτη; Ποιος μπορεί να ανεχθεί  υπουργούς που είναι  οι κύριοι  λαθρέμποροι; Κανείς δεν είναι αφελής, και αυτό  δεν μπορεί να συνεχιστεί», συνεχίζει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, πριν από ένα χρόνο ο νυν ΥΠΕΣ,  Σαϊμίρ Ταχίρι και τα μέλη της οικογένειάς του, ήταν  υπό φρούρηση όλο το εικοσιτετράωρο από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας . Αυτό οφείλεται στις επανειλημμένες απειλές κατά του ιδίου και των συγγενών του, λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων του .

Το 2014, οι αλβανικές αστυνομικές αρχές  διεξήγαγαν μια εκστρατεία κατά των εμπόρων ναρκωτικών όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που ονομάστηκε  "Μάρτιος-Σεπτέμβριος 2014" στην Αλβανία καταστράφηκαν 102 τόνοι  μαριχουάνας που ετοιμάζονταν  για πώληση και μεταφορά στις χώρες της ΕΕ, καθώς και περισσότερα από 507.000 δενδρύλλια χασίς .

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα Βαλκάνια αποτελούν την περιοχή που διακινείται  περίπου το  70 τοις εκατό της ηρωίνης που παράγεται στο Αφγανιστάν. Την ίδια στιγμή το ετήσιο εισόδημα από τις εγκληματικές συμμορίες διακίνησης ανέρχεται στα  δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Αλβανική μαφία ελέγχει το 75 τοις εκατό της προμήθειας ηρωίνης στη Δυτική Ευρώπη και περίπου το 50 τοις εκατό των αποστολών στις ΗΠΑ, ενώ  και τα αλβανικά καρτέλ ναρκωτικών «Camilla» είναι μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων «συμοριών» του είδους του στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...