Αρχείο

Η άφιξη του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνοδευόμενου από 20 Ιεράρχες στο Άγιον Όρος - Δείτε βίντεο


Ο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος, την Παρασκευή έφτασε στο ελληνικό λιμάνι της Δάφνης ξεκινώντας την προσκυνηματικού χαρακτήρα  επίσκεψή του στην μοναστική κοινότητα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Στο λιμάνι ο Ρώσος Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Αγίου Όρους,  και τον κοσμικό  εκπρόσωπο της Ιερής Κοινότητας κ.  Αρίστο Καζμιρόγλου, καθώς και μοναχούς από τα μοναστήρια Σίμωνος Πέτρας,  Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, αλλά και τον επικεφαλή  σχετικά με την οργάνωση του εορτασμού της 1000ης επετείου της ρωσικής παρουσίας στον Ιερό Όρος Αλέξανδρος Ευφράδειο .

Ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών μετέβη στην πρωτεύουσα Καρυές , όπου πήρε μέρος στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό Ιερό Ναό.

«Όλη η πνευματική  υποστήριξη του ρωσικού  μοναχισμού των περασμένων αιώνων στο  Άγιο Όρος προς όλους τους  λαούς της ιστορικής Ρωσίας αποτέλεσε την πνευματική σχέση μας  με  το Όρος. Ζητώ από όλους να προσευχηθούν για την εκκλησία μας ..»,  δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, αναφερόμενος στην ιεροσύνη.

«Η παρουσία του σύγχρονου  ρωσικού  μοναχισμού, αυτές τις μέρες εδώ μαζί μου είναι παρούσα με την παρουσία ηγουμένων  και των  επικεφαλείς των μεγάλων μοναστηριών της Ρωσικής Εκκλησίας, για αυτό θέλω  να ευχαριστήσω τον Θεό για την παρουσία του ρωσικού μοναχισμού , που τίμησε την μνήμη του Αγίου Όρους, για δέκα αιώνες. Ο σύγχρονος κόσμος  μας είναι διχασμένος σε ατέρμονες συγκρούσεις ,  και υπάρχει  απόλυτη ανάγκη από ένα παράδειγμα  αρμονίας και  ειρήνης, μέσω της αποποίησης της φιλαυτίας και της απολάυσεως της αμαρτίας , και η μοναστική παράδοση αποτελεί  ένα  τέλειο παράδειγμα  », είπε ο Πατριάρχης .

«Υπήρξαν  ημέρες που για πολιτικούς ή άλλους λόγους, η πρόσβαση των διαφόρων Ορθοδόξων λαών στο Άγιο Όρος ήταν δύσκολη. Σήμερα, όπως και σε προηγούμενους αιώνες, πολλά παιδιά της Ρωσικής Εκκλησίας συρρέουν εδώ, και μερικοί παραμένουν εδώ  για πάντα», κατέληξε στο συμπέρασμα ο Προκαθήμενος της Ρωσικής εκκλησίας.

Η παρουσία του Ρώσου Πατριάρχη είναι άκρως σημαντική για την ιερή αυτή περιοχή  λόγω της γενικευμένης παγκόσμιας  αστάθειας και της ισλαμικής εισβολής στην Ευρώπη.

Καλό θα ήταν  όμως να υπάρχει έστω και προφορική  «προειδοποίηση» από μέρους του ότι όποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τα όσια και ιερά του Αγίου Όρους, τότε θα βρει απέναντι του εκτός απο την Ελλάδα  και την Ρωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο μήνες οι Τούρκοι είχαν δεσμεύει σε ΝΟΤΑΜ μέρος του θαλάσσιου και εναέριου χώρου του Αγίου Όρους, χωρίς όμως  να προβούν σε καμία απονενοημένη κίνηση. Απλά τσέκαραν αντιδράσεις.

 

https://www.youtube.com/embed/5S4aVKlENkE

https://www.youtube.com/embed/G43JZ0DPrRs

https://www.youtube.com/embed/X4DVwOJU1xU

https://www.youtube.com/embed/nhfEolVIceg

https://www.youtube.com/embed/H_rXKLa5Nok

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...