Αρχείο

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΝΤΟΥΓΚΙΝ ! Η Ρωσία δεν εξετάζει τη δυνατότητα παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα

"Πάγο" σε όλα τα σενάρια περί υποτιθέμενης  επικείμενης οικονομικής βοήθειας της Ελλάδος και της Κύπρου έβαλε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών πριν από λίγο.

«Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν λάβει  υπόψη το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών Anton Siluanov, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Προσφυγή για βοήθεια στην Ρωσία απο την Ελλάδα δεν υπάρχει, και έτσι δεν ισχύει αυτό που έγινε για την Κύπρο», είπε ο ίδιος.

Η Ελλάδα  τώρα συμμετέχει στο  τρίτο πρόγραμμα  οικονομικής βοήθειας από τους διεθνείς δανειστές ύψους € 86 δισεκατομμυρίων ευρώ . Ενώ προβλέπεται ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν μέχρι τον Αύγουστο το 2018, τονίζει ο ίδιος πριν από λίγο .

Διάφοροι κύκλοι εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου δεν είναι τυχαίες και αποτελούν  ενδεχομένως ένα είδος «απάντησης» στο σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που έγινε σήμερα μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Σε αυτό  οι ελληνικές αρχές στην Θεσ/κη απαγόρεψαν την είσοδο στον Α.Ντούγκιν, γεωπολιτικό μέντορα του Β.Πούτιν, με συνέπεια ο Ρώσος θεωρητικός να καταγγείλει το γεγονός ως «αμερικανική  προβοκάτσια» και να τονίσει ότι θα υπάρξουν «ανταποδοτικές κυρώσεις και προς την Ελλάδα» ενώ τόνισε ότι η «Ορθόδοξη Ελλάδα είναι υπό κατοχή από εχθρικές δυνάμεις».

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε πρωτίστως ως λαός είναι ότι είμαστε μόνοι μας και σύμμαχος μας είναι  μόνο ο θεός , ουδείς  άλλος...ουδείς.

Υπενθυμίζουμε  μόνο σε όλους τους φίλους και τους εχθρούς μας ότι  «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει παρά μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά», που λέει και το γνωστό άσμα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ