Κόσμος

Ευχές για καλό Πάσχα προς όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς από τον Β.Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε σε όλους τους  Ορθοδόξους Χριστιανούς για το Πάσχα, καθώς και σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας, για την ανάσταση του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι «η μεγάλη γιορτή του Πάσχα μας   θυμίζει τα πιο ευγενή  συναισθήματα που ευρίσκονται στις καρδιές  εκατομμυρίων πιστών, οι οποίοι είναι ενωμένοι γύρω από τις  αιώνιες πνευματικές αξίες  της Ορθοδοξίας, και των αιώνων ιστορικών  και πολιτιστικών  παραδόσεων του κάθε λαού . Εδώ νομίζουμε ότι τα είπε όλα ο Ρώσος ηγέτης προς όλες τις ‘‘κατευθύνσεις‘’. 

" Φυσικά, αυτήν την εορταστική ημέρα, παρατηρώ τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε θέματας εκπαίδευσης και  φιλανθρωπίας, ενισχύοντας τις ηθικές βάσεις της κοινωνίας, στην εκπαίδευση της νέας γενιάς, για την οποία  η Εκκλησία έχει κάνει πολλά για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, μεταξύ των εθνοτήτων και την διαθρησκευτική  ειρήνη της χώρας." ανέφερε το  τηλεγράφημα του Ρώσου προέδρου.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, ‘‘αυτό το πολύπλευρο έργο   αξίζει μια βαθιά και ειλικρινή αναγνώριση‘‘. Ο Πρόεδρος συνεχάρη επίσης τον Πατριάρχη Κύριλλο , επισημαίνοντας το ρόλο του ως επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην δημόσια ζωή της χώρας.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι σήμερα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετέχει ενεργά και εποικοδομητικά  στη δημόσια ζωή της χώρας, καθοδηγεί την νέα γενιά, διεξάγει τεράστιο  φιλανθρωπικό έργο και  εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει αποτελεσματικά μια εποικοδομητική συνεργασία με το κράτος και τις άλλες παραδοσιακές θρησκείες της χώρας μας»,  δήλωσε ο Πούτιν.

Την ημέρα αυτή, γιορτάζουμε  την Ανάσταση του Ιησού Χριστού την τρίτη ημέρα μετά τη σταύρωσή του στο σταυρό,  για τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ ειδικά εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές