Αρχείο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Η Ρωσία συζητά με την Ελλάδα την δημιουργία κοινοπραξίας ανθρακωρυχείων

Η Ρωσία συζητά με την Ελλάδα, την δημιουργία κοινοπραξίας ανθρακωρυχείων με την συμμετοχή της «Gazprom»,  ως αποζημίωση για τις ζημίες που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της κατασκευής των υποδομών του φυσικού αερίου, τόνισε στους δημοσιογράφους το Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με το RIA Novosti.

«Η Gazprom θα αποζημιώσει  με αυτόν τον τρόπο τις ζημίες που  πραγματοποιήθηκαν   κατά την διάρκεια της μετατροπής των υποδομών του εργοστασίου που θα καίει πλέον  φυσικό αέριο», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Εξετάζεται  η σύσταση   ειδικής ομάδας  εργασίας για το θέμα αυτό. Προτείναμε ότι,  οι ζημιές  που έγιναν από την   «Gazprom» κατά την  δεκαετία του 90,  λόγω του ότι δεν καταφέραμε να κατασκευάσουμε  υδροηλεκτρικούς σταθμούς Ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή, τώρα όμως  θα   αντισταθμιστούν με αυτό το πλάνο», τόνισε ο ίδιος .

«Η κατασκευή αυτών των μονάδων υδροηλεκτρικής παραγωγής ακυρώθηκε, και  ψάχνουμε  για εναλλακτικές λύσεις με άλλους τρόπους να αντισταθμίσουμε την ζημιά.  Τώρα θεωρούμε ότι πρέπει να μετατρέψουμε  το λιγνιτωρυχείο της  περιοχής Βέβης στην Φλώρινα» . Η κοινή ελληνορωσική κοινοπραξία «Promhtheas Gas », θα είναι μια κοινοπραξία της« Gazprom »με τους Έλληνες εταίρους», συνέχισε ο υπουργός.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το ανθρακωρυχείο θα δίνει  την ευκαιρία να εισρέευσουν επενδύσεις και εργασία στην περιοχή , δεδομένου ότι ο άνθρακας χρησιμοποιείται από  μια τοπική μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Η οικονομική και βιομηχανική συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδος  με την δημιουργία μεικτών εταιρειών (κοινοπραξίες),  θα δώσουν το δικαίωμα της εισόδου του ρωσικού παράγοντα στην χώρα μας , με το όφελος για την χώρας να είναι πολλαπλάσιο, τόσο σε εισόδημα όσο και σε εργασία.

Αυτό όμως που αναμένουμε από την Μόσχα είναι η εξεύρεση λύσης για την αποστολή ελληνικών γεωργικών προϊόντων στην αχανή αυτή αγορά, στην οποία είναι τόσο περιζήτητα . ίδωμεν….

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ