Αρχείο

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χ.Μανωλάς: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τουρκικής άσκησης Efes-2016» - Δείτε βίντεο από τις "ναυμαχίες" στις Οινούσσες

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς προειδοποιεί για σοβαρό κίνδυνο θερμού επεισοδίου κατά την διάρκεια της μεγάλης τουρκικής αποβατικής άσκησης «Efes 2016».

Η άσκηση «Efes 2016» θα ολοκληρωθεί, με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση δηλαδή μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο.
,Η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των ασκήσεων» ανέφερε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη, επιδιώκει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης. Θεωρεί ότι έχει την ισχύ, έχει τα μέσα και θέτει συνεχώς από το 1974 και μετά θέματα ελέγχου στο Αιγαίο» τόνισε ο κ. Μανωλάς και πρόσθεσε ότι επειδή οι Τούρκοι είναι αυτοί που επιδιώκουν την αναθεώρηση των συνθηκών, «έχουν τον πρώτο λόγο για την έναρξη ενός επεισοδίου».

Τόνισε, πάντως ότι πέραν της ποιοτικής αλλαγής στην τουρκική παρουσία στην περιοχή των Οινουσσών δεν θα αποτολμήσουν κάτι αυτή τη στιγμή απλώς θέλουν να θέσουν το θέμα».

Στα βίντεο θα δείτε την κανονιοφόρο P268 "Αήττητος" να αντιμετωπίζει το τουρκικό σκάφος SG704 Yasam και το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ισραηλινής ναυπήγησης της ΕΛΛ.ΑΚΤ. "Αγιος Ευστράτιος" (ΛΣ080) κλάσης Sa'ar 4 να αναχαιτίζει τουρκικό περιπολικό κλάσης Tuzla στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ανοιχτά των Οινουσσών, αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Gq-qS6o5phs]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sq7kkdsSHv4]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ