Κόσμος

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Φονική ενέδρα στον διευθυντή της «Cumhuriyet» που δικαζόταν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναπάντεχη τροπή πήρε η δίκη των δύο δημοσιογράφων της Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη.

Ένοπλος προσπάθησε να πυροβολήσει τον Τζαν Ντουντάρ διευθυντή της εφημερίδας λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης αλλά συνελήφθη.

Ο ένοπλος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές εναντίον του Ντουντάρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Reuters.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ντουντάρ τραυματίστηκε από τις σφαίρες μαζί με έναν άλλο δημοσιογράφο, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστό εάν τα τραύματα είναι σοβαρά.

«Κινούταν εναντίον μου, είδα τον δράστη», είπε ο Ντουντάρ.

Την στιγμή των πυροβολισμών ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ έμπαινε στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να ακούσει από τους δικαστές την ετυμηγορία τους για την δίκη του που φτάνει στο τέλος της.

Ο Ντουντάρ μαζί με τον Ερντέμ Γκιουλ, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα κατηγορούνταν για κατασκοπεία, αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το έγκλημά τους; Η δημοσίευση ενός μεγάλου άρθρου, συνοδευόμενου από φωτογραφίες και ένα βίντεο, για την κατάσχεση, τον Ιανουάριο του 2014, φορτηγών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MIT), γεμάτων όπλα που προορίζονταν για τους σύρους ισλαμιστές αντάρτες.

Πληροφορίες της Cumhuriyet ήθελαν τους εισαγγελείς να εισηγούνται για τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας έως και 25 χρόνια κάθειρξης, ενώ το πρακτορείο Anadolu έκανε λόγο για 31 χρόνια και 6 μήνες φυλακή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sFxjF-uwIhc]

'ellinilatris.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...