Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραλίγο κατάρριψη πολιτικών αεροσκαφών από αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε σε αποστολή κατασκοπείας στα ρωσικά σύνορα - Διάβημα από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Παραλίγο κατάρριψη ευρωπαϊκών πολιτικών αεροσκαφών από αμερικανικό αεροσκάφος επιτήρησης που πετούσε στο ίδιο υψόμετρο σε αποστολή κατασκοπείας δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και όχι το Υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε να απαντήσει στις ΗΠΑ γεγονός που δείχνει σκλήρυνση της στάσης της Μόσχας.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σ.Σοϊγκού, κάλεσε τον αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο για να του επιδόσει διάβημα και τελεσίγραφο να απέχει από τέτοιες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο πολιτικά αεροσκάφη

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο στην Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για τις "μη επαγγελματικές πράξεις" ενός Αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας γιατί είχε θέσει σε κίνδυνο την πολιτική Αεροπορία κοντά στα ρωσικά σύνορα.

"Ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος ενημερώθηκε ότι η ρωσική αεράμυνα εντόπισε στις 22 Μαΐου ένα αμερικανικό RC-135 που εκτελούσε κατασκοπευτική αποστολή πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας δίπλα στον ρωσικό εναέριο χώρο" ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

"Το αμερικανικό αεροσκάφος πετούσε με κλειστό τον αναμεταδότη χωρίς να έχει ενημερώσει για το σχέδιο πτήσης τον περιφερειακό πύργο ελέγχου. To αεροσκάφος χρησιμοποιούσε τον ίδιο αεροδιάδρομο με τα πολιτικά αεροσκάφη ανέφερε η ανακοίνωση.

Το αμερικανικό αεροσκάφος πετούσε στο ίδιο υψόμετρο με τις πολιτικές πτήσεις και υπήρχε κίνδυνος σύγκρουσης στον αέρα. Ο Σ.Σοϊγκού ζήτησε από τον αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο να λάβει μέτρα ώστε να αποτρέψει τέτοια περιστατικά στα ρωσικά σύνορα στο κοντινό μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο αεροσκάφη που ανήκαν σε μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες κινδύνεψαν από το αμερικανικό αεροσκάφος το οποίο πετούσε σε ύψος 11.000 μέτρων και δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Οι Ρώσοι εναέριοι ελεγκτές κυκλοφορίας αναγκάστηκαν να αλλάξουν την πορεία ενός KLM Boeing-777, το οποίο βρισκόταν στην ίδια περιοχή και πετούσε από Ιαπωνία προς Ολλανδία.

Οι πιλότοι ενός άλλου αεροπλάνου Ελβετικών αερογραμμών που κατευθυνόταν στην Ελβετία από την Ιαπωνία ανέφεραν "οπτική επαφή με ένα τετρακινητήριο αεροσκάφος το οποίο βρισκόταν σε άμεση εγγύτητα με το αεροσκάφος τους και δεν έστελνε αναγνωριστικά σήματα".

Ευτυχώς το κέντρο ελέγχου άλλαξε την πορεία του Ελβετικού αεροσκάφους.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πλησίασαν τα ρωσικά σύνορα κοντά στο Καλίνινγκραντ 8 φορές!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές