Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία "προετοίμαζε" τρομοκρατικές επιθέσεις στην Μόσχα με ειδική ομάδα ισλαμιστών τρομοκρατών

H FSB συνέλαβε  ομάδα ισλαμιστών η οποία  σχεδίαζε επιθέσεις στην Μόσχα κατά την διάρκεια ακόμη και της παρέλασης της Νίκης στις 09 Μαΐου !!

Νέα επιτυχία για την πανίσχυρη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες  μέλη  ομάδας ισλαμιστών τρομοκρατών  από την Κεντρική Ασία, οι οποίοι  σχεδίαζαν μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στην Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή, και ενδεχομένως στην παρέλαση της Νίκης .

Οι επιθέσεις είχαν προγραμματιστεί με τις οδηγίες των ηγετών των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων από τη Συρία και την Τουρκία, αναφέρει η έκθεση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας .

images

Η FSB ανακοίνωσε  επίσης ότι στους κρατούμενους κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων, εκρηκτικών υλών και άλλα συστήματα για την διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων . Οι συλληφθέντες δεν έχουν παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό  προς το συμφέρον της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Οκτώβριο  του 2015 σύμφωνα με το πρακτορείο Itar -TASS, οι Ρώσοι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει σε διαμέρισμα  υπόπτων έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με 4 κιλά εκρηκτικής ύλης, τον οποίο εξουδετέρωσαν.

«Στο διαμέρισμα όπου κρύβονταν οι εγκληματίες, ανακαλύφθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξουδετερώθηκε» γνωστοποίησε τότε  το πρακτορείο ειδήσεων .

Η επιχείρηση των αρχών είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 120 άνθρωποι από την περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Κρεμλίνο το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης «πληροφοριών» σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία ετοιμάζει μέσω ισλαμιστικών πυρήνων από την κεντρική Ασία και τον Καύκασο μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις,  στις οποίες εμπλέκεται και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.

Για τον λόγο αυτόν οι ρωσικές αρχές ευρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση έχοντας  σκοπό να αποτρέψουν επιθέσεις με σπόνσορες  την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία.

Είναι η πρώτη φορά όμως κατά την οποία οι ρωσικές αρχές κατονομάζουν την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία ως υποκινητές της τρομοκρατίας σε ρωσικό έδαφος . Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν άμεσα  ρωσικά 'αντίποινα'.

https://youtu.be/Bh9_Gdc9I3E?t=28

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...