Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Η Τουρκία απαιτεί την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Έλληνα πιλότο που κατέρριψε Τούρκο πιλότο το 1996

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ;

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή της ποινής της ισοβίου καθείρξεως για τον Έλληνα πιλότο μαχητικού Mirage  2000    οποίος φέρεται να κατέρριψε   τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου  F-16 στο Αιγαίο το 1996, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού Σμηναγός Nail Erdoğan απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Μπαλικεσίρ για  «εκπαίδευση» ( έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις στο Αιγαίο)  στις  08 Οκτωβρίου του  1996. Το τουρκικό μαχητικό  συνετρίβη λίγο αργότερα σε νότια περιοχή της Χίου, μετά απο αερομαχία με το ελληνικό αεροσκάφος.

Ο δεύτερος πιλότος Αντισμήναρχος Osman Çiçekli  διασώθηκε , ο Σμηναγός όμως χάθηκε μαζί μέσα  στα συντρίμμια του μαχητικού και δεν βρέθηκε  ποτέ.

n_99281_1

Το περιστατικό αναφέρθηκε στο τουρκικό Γενικό επιτελείο ως αερομαχία η οποία  είχε ως αποτέλεσμα ένα "αεροπορικό  ατύχημα" σύμφωνα με την δικογραφία που συνέταξαν οι Τούρκοι αρχικά στην συνέχεια  όμως άλλαξαν στάση.

Τα  παιδιά και ο δικηγόρος του Σμηναγού  Ερντογάν ο οποίος χάθηκε,   εφαρμόζοντας την  νομοθεσία απαιτούν από τις  ελληνικές αρχές  την υποβολή ποινικής δίωξης κατά του Έλληνα πιλότου , ο οποίος με τις «πράξεις του οδήγησε το τουρκικό μαχητικό στην καταστροφή και έτσι  ο Ερντογάν σκοτώθηκε σκόπιμα», σύμφωνα με την τουρκική πλευρά.

Το γραφείο του Εισαγγελέα στην Άγκυρα  ολοκλήρωσε την έρευνα για το περιστατικό με την απόκτηση των συνομιλιών από το τουρκικό ΓΕΑ . Η  συνομιλία του Έλληνα πιλότου έχει επίσης μεταφραστεί στα τουρκικά και έχει χρησιμοποιηθεί στην δικογραφία .

Το κατηγορητήριο απαίτησε, την καταδίκη  του Έλληνα πιλότου Mirage 2000   Θάνου Γρίβας σε  δις ισόβια με την κατηγορία της «εθελοντικής ανθρωποκτονίας» και της «δράσης  για την αποδυνάμωση της ανεξαρτησίας του τουρκικού κράτους». Απαίτησε επίσης άλλα 12 χρόνια για τους «βανδαλισμούς του  τουρκικού μαχητικού» .

Ο Τούρκος αντισμήναρχος αναφέρει  στην ομολογία του ότι  το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος  καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος σε διεθνή εναέριο χώρο,  χωρίς κίνητρο.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της  οικογένειας Erdoğan, Μεχμέτ Εμίν Κελές , δήλωσε ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Τουρκία, εκτός εάν οι ελληνικές αρχές  αναλάβουν δράση, λόγω της δικαστικής συνδρομής με την Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι ο Έλληνας πιλότος μπορεί να συλληφθεί, όπως έγινε  και στην περίπτωση  του Mavi Marmara με το Ισραήλ».

Πριν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά οι Τούρκοι καλό θα είναι δώσουν εξηγήσεις στην χήρα και τα παιδιά του Σμηναγού Ηλιάκη ο οποίος στην ουσία  "δολοφονήθηκε" εν ψυχρώ απο τον Τούρκο πιλότο   , καθώς και στα παιδιά και τις γυναίκες των σκοτωμένων πιλότων το βράδυ των Ιμίων.

Η γενική εκτίμηση όμως είναι ότι αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα πριν τόσα χρόνια θα πυροδοτήσει «μεγάλη ένταση» μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας , με στόχο ακόμα και πόλεμο . Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Ερντογάν , δεν θέλει σε καμία περίπτωση ειρήνη με την Ελλάδα, για αυτό και συνεχίζει να προκαλεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...