Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ : Αμερικανικά SEALs απέναντι από τον Ρωσικό στόλο στην Σεβαστούπολη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΕΝ πάμε καλά από την Βουλγαρία;
US Navy SEALs Training in Bulgaria to Storm Russia's Crimea.
Ιωσήφ Βατοπεδινός: «Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία»

ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ και αυτό:
Ειδικές δυνάμεις του Αμερικανικού στρατού εκπαιδεύονται στην Βουλγαρία για να ¨απειλήσουν ¨την Ρωσική Κριμαία.

Το πιο παράξενο και αξιοπερίεργο είναι για πιο λόγο οι ΗΠΑ επιθυμούν να φτιάξουν μια σταθερή βάση Ναυτικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF), γνωστή σε όλο τον κόσμο ως οι SEALs του Ναυτικού των ΗΠΑ, σε άμεση γειτνίαση με την Χερσόνησο της Κριμαίας απέναντι από τον γνωστό ναύσταθμο των Ρωσικών Πολεμικών πλοίων στην ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ .

Όταν έγραφε τα παρακάτω ο Γέροντας της Ορθοδοξίας Ιωσήφ Βατοπαιδινός είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα είχε καταλάβει τι εννοεί: «Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία». http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story

Οι Επίλεκτες Δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) απαρτίζονται από τις πιο αυστηρές και άρτια εκπαιδευμένες επίλεκτες μονάδες των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των Πράσινων Μπερέ, Rangers, Delta Force και μονάδες υποβρύχιων καταστροφών ναυτικού.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Σεργκέι Ishchenko σχολιάζει την εμφανή παρουσία του αμερικανικού στρατού στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας, καθώς και την πιθανή απειλή για την χερσόνησο της Κριμαίας που μπορεί αυτό να δημιουργήσει.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βουλγαρία Eric Rubin επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν επιπλέον στρατεύματα στη χώρα και θα διεξάγουν περισσότερες ασκήσεις που ξεκινούν το επόμενο έτος. Η κίνηση αυτή, δήλωσε ο Rubin θα είναι μέρος μιας συνολικής ώθησης στις δυνατότητες των ΗΠΑ αναπτυχθούν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«ενδιαφερόμαστε για μια πολύ σημαντική αύξηση καθώς προχωράμε προς τα εμπρός για την επόμενη χρονιά, όχι μόνο σε ασκήσεις και στην κατάρτιση, αλλά και στην εναλλαγή των μονάδων και του εξοπλισμού από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εδώ για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μια συνεχής ικανότητα, να εκπαιδευτούν από κοινού οι μονάδες αυτές , στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και αυτό περιλαμβάνει τη Μαύρη Θάλασσα », είπε ο πρεσβευτής σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Σόφιας.

¨Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βουλγαρία και η Ρουμανία εργάζονται από κοινού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων ναυτικών δυνάμεων , και νομίζω ότι θα δείτε μια σημαντική αύξηση [σε συνεργασία] μεταξύ του ναυτικού μας και του ναυτικού σας αυτό το έτος ", πρόσθεσε ο Rubin.

Σχολιάζοντας τα λόγια του πρεσβευτή , ο Σεργκέι Ishchenko, πολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής για την ηλεκτρονική εφημερίδα Svobodnaya PressA της Ρωσίας, πρότεινε ότι η είδηση από μόνη της είναι μια κίνηση για την οποία η Μόσχα πρέπει να δώσει την δέουσα προσοχή και φυσικά δεν ήταν κάτι το παράξενο.

«Επιθυμία της Ουάσιγκτον είναι να προσδιορίσει με τέτοιες ενέργειες την Μαύρη Θάλασσα ως μια λίμνη του ΝΑΤΟ και φυσικά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί είδηση για κανέναν. Άλλωστε οι επισκέψεις των αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα είναι κάτι το σύνηθες το τελευταίο διάστημα.

Το πιο παράξενο και αξιοπερίεργο όμως είναι για πιο λόγο οι ΗΠΑ επιθυμούν να φτιάξουν μια σταθερή βάση Ναυτικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF), γνωστό σε όλο τον κόσμο ως οι SEALs του Ναυτικού των ΗΠΑ, σε άμεση γειτνίαση με την Χερσόνησο της Κριμαίας απέναντι από τον γνωστό ναύσταθμο των Ρωσικών Πολεμικών πλοίων στην ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ . Και αυτό είναι μια σημαντική νέα εξέλιξη που ανατρέπει τις υφιστάμενες ισορροπίες και κινητοποιεί την Ρωσία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.¨
Πηγή : MILITARY & INTELLIGENCE http://sputniknews.com/
21:52 25.05.2016(updated 22:34 25.05.2016)

Aυτά που αποδίδονται στον Γέροντα της Ορθοδοξίας Ιωσήφ Βατοπαιδινό είναι βέβαιο ότι κανείς τότε δεν θα είχε καταλάβει τι εννοούσε :

«Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία, κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία». http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story

ΣΗΜΕΡΑ όμως τα καταλαβαίνουμε γιατί η φωτιά μπορεί σύντομα να ανάψει στην εγγύς γειτονία μας …
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...