Πολιτική

Διαφορετικό ποσοστό συλλογής αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος

Διαφορετικό ποσοστό αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα καλούνται να συγκεντρώσουν μέσω πλαστικού χρήματος οι φορολογούμενοι προκειμένου να διατηρήσουν το αφορολόγητο.

Στον ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Γ.Αυτιά έδωσε συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Αλεξιάδης.

Για το θέμα των αποδείξεων και την διατήρηση του αφορολογήτου ο Κος Αλεξιάδης ανέφερε :

«Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το ποσοστό των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης» δήλωσε πάντως για το αφορολόγητο. «Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Αυτός που έχει ένα μεγάλο εισόδημα και θέλει να έχει και χρήση του αφορολόγητου νομίζω πρέπει να συμβάλει στα φορολογικά βάρη γιαυτό του λέμε ότι από εσένα θέλουμε ένα μεγαλύτερο ΠΟΣΟΣΤΟ από τις αποδείξεις.»

Ο Κος Τρ.Αλεξιάδης πρόσθεσε επίσης ότι για τους φορολογούμενους που δεν έχουν αφορολόγητο, θα δοθούν άλλου είδους κίνητρα για να συλλέγουν αποδείξεις. Θα ακολουθήσουμε τα παραδείγματα άλλων χωρών που συνδύασαν μια σειρά από μέτρα όπως για παράδειγμα το θέμα των λοταριών των κληρώσεων ή άλλων κινήτρων.

Για την συλλογή αποδείξεων με πλαστικό χρήμα επανέλαβε ότι θα υπάρχουν και ηλικιακά όρια αλλά και όρια γεωγραφικά (μικρά νησιά και οικισμούς που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές)

https://youtu.be/WPic1ba0ZbM

perivolos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ