Κόσμος

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Είμαστε θυμωμένοι γιατί έκανες έναν δικτάτορα συνένοχό σου»

 

O στενός πολιτικός εναγκαλισμός της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεσηκώνει κύμα διαμαρτυρίας στη Γερμανία.

Δεκάδες φιλοκούρδοι ακτιβιστές, μαζί με το κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας συγκεντρώθηκαν έξω από την Καγκελαρία, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός αυτό.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρία Μέρκελ, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Είμαστε θυμωμένοι γιατί έκανες έναν δικτάτορα συνένοχό σου, εξαιτίας της δικής σου ασυνέπειας και δειλίας», είπε ο Μπρούνο Κραμ, του συγκεκριμένου κόμματος, σε ομιλία του στη συγκέντρωση.

«Είμαστε θυμωμένοι γιατί στράφηκες σε έναν δικτάτορα για να βγάλεις από πάνω σου τις ευθύνες για τους πρόσφυγες», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Μέρκελ να πιέσει την Τουρκία για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ- Άγκυρας.

Η διαδήλωση κατέληξε στην τουρκική πρεσβεία, όπου οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν ένα προσωρινό γλυπτό περιστεριού που είναι πιασμένο σε συρματόπλεγμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kj_86TfD0wg?enablejsapi=1&autoplay=0&cc_load_policy=0&iv_load_policy=1&loop=0&modestbranding=0&rel=1&showinfo=1&playsinline=0&autohide=2&theme=dark&color=red&wmode=opaque&vq=hd720&controls=2&&w=480&h=298]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ