Αρχείο

Δε υπάρχει τέλος στον πόλεμο Τούρκων – Κούρδων. Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στη ΝΑ Τουρκία

Διαβάζοντας καθημερινά για τον άγριο πόλεμο Τουρκίας και Κούρδων ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι και αθροίζοντας τα δελτία με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και Κούρδους αμάχους , μόνο θλίψη υπάρχει και αποτροπιασμός.

Η απόφαση του Ερντογάν να πολεμήσει τον κουρδικό λαό δεν στοιχίζει μόνο χαμένες ζωές στο φίλο κουρδικό λαό αλλά και πάρα  πολύ ακριβά στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οκτώ ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις καθώς και από  συντριβή μεταφορικού ελικοπτέρου στη νοτιοανατολική Τουρκία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Συνολικά έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε μια  συντριβή ελικοπτέρου στην ανατολική επαρχία Χακάρι.

Οι έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ  οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν, όταν  ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των Τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και μαχητών  του ΡΚΚ στην στρατιωτική  βάση Cigli στην περιοχή Çukurca στο Χακάρι στις  04.50 π.μ. στις 13 Μαΐου 2016.

Το  ελικόπτερο που εστάλη στην περιοχή να παρέμβει εναντίον των Κούρδων μαχητών, καταρρίφτηκε από φορητά αντιαεροπορικά  συστήματα (MANPADS) γύρω στις 05:50 π.μ., με τους Τούρκους να αναφέρουν περί άγνωστου τεχνικού  προβλήματος .

Ο Τούρκος  Αρχηγός του Επιτελείου εξέδωσε  μια γραπτή δήλωση του σχετικά με τα περιστατικά , ανακοίνωσε  ότι και οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου είχαν σκοτωθεί κατά την συντριβή.

Μι εναέρια επιχείρηση που είχε σκοπό να συλλάβει Κούρδους  μαχητές απέτυχε , ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι έξι μαχητές του ΡΚΚ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Όσο και να έχουν σκοτωθεί από κουρδικής πλευράς είναι ήρωες για τον λαό τους, ενώ ο αντίκτυπος στην Τουρκία των  νεκρών στρατιωτών και αξιωματικών, προκαλεί ήδη «κύματα» αγανάκτησης, η οποία όπου ναι θα εκραγεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...