Κόσμος

Γιατί η Ρωσία ετοιμάζει διάδρομο από την Κριμαία στη Νέα Ρωσία;

Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να φτιάξει διάδρομο από την Κριμαία για να εισβάλλει στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ,δήλωσε χτες ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας και του Συμβουλίου Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, Mykhailo Koval.

"Τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται για ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις, με στόχο την είσοδο των διοικητικών συνόρων των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, καθώς και την" διείσδυση με διάδρομο στην Κριμαία", - είπε, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός, αλλά όχι αρκετός για να αναγκάσει τη Μόσχα να εγκαταλείψει τα επιθετικά σχέδια.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Koval, "από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αυξηθεί η ποσότητα στρατιωτικού φορτίου,και βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός, ο οποίος κινείται προς την Κριμαία,για να μπει στο Ντόνετσκ και το Λουγκάσνκ.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχουν 15 Ρωσικά Τάγματα στην Κριμαία.Είναι δηλαδή ,περίπου   36 χιλιάδες στρατιώτες οι οποίοι υποστηρίζονται από 300 άρματα μάχης, 265 συστήματα πυροβολικού, 149 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 4 τακτικούς πυραύλους  "Tochka-U", 461 μαχητικά αεροσκάφη, 303 ελικόπτερα, 23 πολεμικά πλοία και δύο υποβρύχια. "

Την 26η Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας,Πέτρο Ποροσένκο, ανέθεσε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας " την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων» στα σύνορα με την Κριμαία και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ρωσία αύξησε σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή", στην πραγματικότητα μετατρέπει την Κριμαία σε μια "μεγάλη στρατιωτική βάση", η οποία απειλεί όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και όλες τις χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Τον Μάρτιο, η ιστοσελίδα του Προέδρου της Ουκρανίας ζήτησε από  τη Ρωσία να απαγορεύσει την κατασκευή της γέφυρας στην Κριμαία. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Αζοφική Θάλασσα είναι μια περιοχή  συνολικής ναυτιλίας.

Σημειώστε ότι η δήλωση του Koval συνέπεσε επίσης με τη δήλωση του αφεντικού του - Γραμματέα του NSDC της Ουκρανίας, Αλέξανδρου Turchinov, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας , Loreto Grauzhinene,και είπε ότι στο Ντόνετσκ μπορεί να αρχίσουν τις εχθροπραξίες σε πλήρη κλίμακα, και παραδοσιακά έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για κλιμάκωση των εντάσεων.

Ο Turchinov είπε επίσης ότι το Κίεβο "είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβει στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση," και παραδέχθηκε ότι η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της σε όπλα.

Σήμερα η Κριμαία συνδέεται με την υπόλοιπη Ρωσία μόνο με πλοίο. Στο μέλλον, η χερσόνησος θα είναι συνδεδεμένη με την ηπειρωτική χώρα με τη γέφυρα στο Κερτς, που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2018.

http://svpressa.ru/politic/article/149723/?rpop=1
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SV PRESSA:Corfiatiko.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...