Αρχείο

Γαλλική επιχείρηση εκκένωσης μεταναστών από τεράστιο στρατόπεδο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού

Τεραστίων διαστάσεων αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν  εκατοντάδες Γάλλοι αστυνομικοί  σε  καταυλισμό που είχε αυθαίρετα δημιουργηθεί   στο σταθμό του μετρό στο Παρίσι , αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Ο  καταυλισμός του μετρό, αυτή την στιγμή έχει εκκαθαριστεί πλήρως , με τους  εκατοντάδες μετανάστες να έχουν μαζέψει τα πράγματα  τους  και να έχουν αναχωρήσει με προορισμό τα ειδικά κέντρα προσφύγων .

Οι πρώτοι μετανάστες,  περίπου 500 αποσύρθηκαν από τον  χώρο αυτό με ειδικά  λεωφορεία που τους μετέφεραν στα δεκάδες κέντρα φιλοξενίας  προσφύγων, ανέφερε ο γαλλικός τύπος .

MIGRANDS 2

Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είχαν πραγματικά μεγάλη  παρουσία με εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς  στην περιοχή, που ευρίσκεται στα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης ήταν σαφής και αφορούσε την εκκαθάριση της περιοχής από τους μετανάστες , οι οποίοι δημιουργούσαν πλείστα προβλήματα στους ακτίκους και την λειτουργία του σταθμού.

 

MIGRANDS 3

Περίπου 6.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μετακινηθεί σε κάντρα έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι κατά το τελευταίο έτος. Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στο σχέδιο του Παρισιού για εκκαθαρίσεις όλη την επικράτεια , αρχής γενομένης από το περιβόητο στρατόπεδο ‘‘ζούγκλα‘‘, κοντά στο Καλαί.

Η ‘‘ζούγκλα‘’ αυτή ήταν το  σπίτι για 3.500 άτομα. Η εκκαθάριση του από τις γαλλικές αρχές υλοποιήθηκε  από τις αρχές Μάρτη. Υπενθυμίζεται ότι μια  σειρά  στρατοπέδων  μεταναστών  έχουν ξεπηδήσει κοντά στην πόλη λιμάνι στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας.

MIGRANDS 4

Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί αυτήν τη στιγμή να ‘’πείσει‘  τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για μετάβαση  στο Ηνωμένο Βασίλειο , δίνοντας τους  άσυλο στη Γαλλία.

Το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης αποτελεί όπως διαφαίνεται και στην Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες , καθολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα . Ο τρόπος αντιμετώπισης δεν γίνεται και δεν πρέπει να είναι ‘‘εθνικός‘’ αλλά  πανευρωπαϊκός.

Όμως η Γερμανία ,  η Αυστρία , η Σλοβακία , η Τσεχία και η Ολλανδία, οι οποίες  θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους ‘‘Ένωση‘’ μέσα στην ΕΕ, έχουν την δική τους εντελώς αυθαίρετη άποψη για το ζήτημα αυτό, κλείνοντας τα σύνορα τους  αδιαφορώντας για τις άλλες χώρες .

Η ουσία είναι ότι με αφορμή την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα ,  η ένωση που δημιουργήθηκε το 1957 έχοντας άλλους σκοπούς και ρόλο , θα διαλυθεί για να υλοποιηθεί ή οικονομική ένωση ΕΕ και ΗΠΑ με την περιβόητη συμφωνία ΤΤΙΡ , οποία θα αλλάξει τις ζωές προς το χειρότερο για εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ