Αρχείο

Β.Πούτιν: "Η μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί πρόκληση για τον πολιτισμό"

"Η κήρυξη της μάχης ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία αποτελεί πρόκληση για τον πολιτισμό" δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πρόσθεσε ότι"η Ευρώπη δεν μπορεί να δημιουργήσει αρχιτεκτονική ασφαλείας χωρίς την συνεργασία με την Ρωσία".

«Η κήρυξη της μάχης ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία, η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στην πραγματικότητα αποτελεί πρόκληση για τον πολιτισμό, είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Δυναμικές και αποτελεσματικές προσπάθειες εκ μέρους της διεθνής κοινότητας είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής», δήλωσε ο B.Πούτιν σε ομιλία του στο πέμπτο συνέδριο Διεθνής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η ρωσική πρωτοβουλία για την δημιουργία αντιτρομοκρατικού μετώπου σε νόμιμη διεθνή παγκόσμια βάση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, επιδιώκει τον παραπάνω στόχο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι «συμφωνώ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δημιουργήσει αρχιτεκτονική ασφαλείας χωρίς την συνεργασία με την Ρωσία».

Β.Πούτιν και Σ.Λαβρόφ κάνουν "ανοίγματα" στην Δύση ως ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη σύγκρουση λόγω των ΝΑΤΟϊκών πολιτικών σε Βαλτική και Α.Ευρώπη.

Ταυτόχρονα ο Β.Πούτιν επισημαίνει πολύ σωστά την ασύμμετρη απειλή που συνιστά ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας για τον πολιτισμό μέσω της αλλοίωσης του πληθυσμού από μαζικά κύματα προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ