Αρχείο

Β.Πούτιν: «Παλιές, διαχρονικές, βαθιές και πνευματικές οι σχέσεις που μας ενώνουν με την Ελλάδα» - Δηλώσεις Π.Παυλόπουλου (vid)


«Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και με την διεθνή ασφάλεια. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε τα θέματα, να τα εξετάσουμε και να ψάξουμε τις λύσεις» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αντιφώνησή του στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία την έχουμε εδώ στη Ελλάδα. Μια χώρα που έχουμε παλιές, βαθιές και πνευματικές σχέσεις. Μετά την επίσκεψή σας στη Ρωσία ανακοινώσαμε το έτος Ρωσίας- Ελλάδας και πλέον μπορούμε να δούμε πως προχωράνε οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο τους έτους. Όπως επισημάνατε είναι ευκαιρία τώρα να δούμε τις ρίζες μας» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυριανή επίσκεψή του στο Άγιον Όρος:

«Είμαι ευγνώμων σε εσάς προσωπικά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Οικουμενικό που στηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιον Όρος. Περίπου 1000 χρόνια βρίσκονται εκεί οι Ρώσοι Μοναχοί. Οι ημερομηνίες, όμως, δεν είναι σημαντικές. Σημασία έχουν οι κοινές μας αξίες.

Τέλος ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο ανέφερε πως: «βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία τω ν οικονομικών σχέσεων. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον μήνα Μάρτιο οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 523%. Τώρα είναι σημαντικό να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό τώρα να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα για την ολοκλήρωσή τους».

«Κύριε πρόεδρε της φίλης χώρας Ρωσίας με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στην προεδρία της δημοκρατίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η επίσκεψη σας στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή μας κι όλη την Ευρώπη. Είναι αυτή η συγκυρία σε συνδυασμό με την μεγάλη εμβέλεια της Ρωσίας που μου επιβάλει να κάνω 2 επισημάνσεις ως προς την επίσκεψη σας εδώ», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και προχώρησε στην επισήμανση των δύο αυτών σημείων.

Κατά πρώτον, «η επίσκεψη σας πραγματοποιείται κατά το έτος εορτασμού Ελλάδας-Ρωσίας και θα κορυφωθεί με την επίσκεψη σας στο Άγιο Όρο, στην κοιτίδα και το λίκνο της Ορθοδοξίας. Εκεί μπορεί να φανεί πως οι σημαντικές αρχές της Ορθοδοξίας μπορούν και πρέπει να εμπνεύσουν τους ηγέτες και τους λαούς σήμερα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεύτερον, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, «θέλω να επισημάνω όπως είχα κάνει και στη Μόσχα, πώς είναι εξαιρετικά σημαντική για την εποχή μας, η στενή σχέση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να τελειώσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή». Μόνο με τη συνεργασία «μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οξύτατο ζήτημα του πολέμου. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του ISIS και της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας», τόνισε.

«Κύριε πρόεδρε καλωσορίσατε και θέλω να διαβεβαιώσω ότι η επίσκεψή σας είναι το επιστέγασμα και η κορύφωση της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών και των κρατών μας», κατέληξε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

https://www.youtube.com/embed/BIW3ragROQQ

https://www.youtube.com/embed/GwXIZ5kqNKg

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...