Αρχείο

«Ας βάλουμε βέτο» για μια φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην επέκταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ο Έλληνας ΥΦΕΞ κ. Νίκος Ξυδάκης  εκτιμά ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα επεκταθούν οπωσδήποτε, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Δεν μπορώ να ξέρω την τελική απόφαση, όλα όμως δείχνουν ότι οι κυρώσεις θα επεκταθούν . Η επέκταση τους αποτελεί  αποτέλεσμα σοβαρής συζήτησης και, φυσικά, δεν θα είναι για πάντα», είπε ο ίδιος σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Kommersant".

Η απόφαση σχετικά με τα επόμενη επέκταση ή την άρση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας ,  θα πρέπει να υιοθετηθεί   πριν από το τέλος του Ιουνίου.

Ο Έλληνας διπλωμάτης τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ συζήτησε το ζήτημα της επέκτασης των κυρώσεων που δεν θα πρέπει να συμβεί αυτόματα. «Στην ΕΕ, όλο και περισσότεροι χώρες  εναντίον των οικονομικών κυρώσεων κάνουν την παρουσία τους », πρόσθεσε ο ίδιος .

Ο κ.  Ξυδάκης δήλωσε όμως ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις δεν αποτελούν εμπόδιο για τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών σε διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, ιδίως για την αγορά του  ελέγχου των ελληνικών  σιδηροδρόμων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Δεν νομίζω ότι το καθεστώς των κυρώσεων, αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών σε διάφορους διαγωνισμούς φυσικά, τηρώντας όλους τους κανόνες του διαγωνισμού, καθώς και όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις»,  είπε ο ίδιος.

Θα ήταν όμως προτιμότερο η Ελλάδα για μια φορά τα τελευταία χρόνια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και για το δικό της κυρίως  συμφέρον καθαρά και μόνον να βάλει βέτο , κόβοντας τα χαμόγελα και τις ειρωνείες του ευρωιερατείου των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Β.Σόιμπλε.

Για μια φορά αξίζει ο κόπος να δούμε  να μούτρα όλων αυτών που καταδυναστεύουν την χώρα μας , αποδεικνύοντας στους Ρώσους ότι θέλουμε οικονομικές σχέσεις μαζί τους , ειλικρινά.

Παρεπιπτώντως ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ ταξίδεψε στην Μόσχα για να συζητήσει απο κοντά με τον Ρώσο Πρόδρο το σοβαρό αυτό ζήτημα, στο οποίο αναμένουμε εξελίξεις οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την ασθμαίνουσα  ελληνική οικονομία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...