Εθνικά θέματα

Από το «ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ», στους...βυθίσατε τη χώρα!

Ανεξάρτητα με το αν συμπαθούσες ή όχι τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα μπορούσες να μην (του) αναγνωρίσεις ότι με την ατάκα του στην κρίση με τους Τούρκους το 1976 είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Το «Βυθίσατε το Χόρα» σημάδεψε την εποχή και έδειξε στους Τούρκους ότι το Αιγαίο δεν ήταν μπάστε σκύλοι αλέστε, πως γκρίζες ζώνες υπήρχαν μόνο στο μυαλό τους και ότι στην Ελλάδα του τότε οι λέξεις «εθνική κυριαρχία» δεν ήταν απλά προεκλογικό σλόγκαν... 40 χρόνια μετά, οι Τούρκοι είναι πάλι εδώ.

Ο γιος του Ανδρέα (ευτυχώς) σπίτι του. Κι αυτό είναι το μοναδικό καλό νέο. Το γεγονός ότι στην εξουσία βρίσκονται ένας πρόεδρος 15μελούς κι ένας Πούτιν γιαλαντζί, μάλλον δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι επειδή ο Τσίπρας μιμείται τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει Παπανδρέου και φυσικά πως επειδή ο Καμμένος βάζει τη μία στολή μετά την άλλη έγινε άξαφνα... Πούτιν.

Η κατάσταση στη χώρα είναι αυτό που λέμε «μην σου τύχει». Και με δαύτους στην εξουσία οι Τούρκοι όχι στο Σούνιο θα φτάσουν αλλά στην... Κέρκυρα! Κι ας διαθέτουμε Στρατιωτικούς που όχι μόνο είναι πατριώτες αλλά και ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή με αποτελεσματικότητα. Ναι αυτούς που όταν πέφτουν για την Πατρίδα τους... ξεχνάμε επειδή δεν βολεύει. Ήρωες για το σύστημα ήταν αυτοί που υπέγραφαν τις μίζες του Άκη...

Από το «Βυθίσατε τη Χόρα», με ενδιάμεσο σταθμό το «τη σημαία την πήρε ο άνεμος», φτάσαμε στο... «βυθίσατε τη χώρα»!

Σημεία των καιρών, μιας χώρας που ξεπουλάει ότι έχει μείνει απούλητο. Ακόμη και τις λέξεις...

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ