Εθνικά θέματα

“Απόβαση” στη Παναγιά “ανακάλυψε” ο Πλακιωτάκης και στο ΥΠΕΘΑ τραβάνε τα μαλλιά τους!

O πρώην ΥΦΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης ,μιλώντας στον Real Fm επικαλέστηκε “πληροφορίες” σύμφωνα με τις οποίες οι Τούρκοι επιχείρησαν να κάνουν …απόβαση στη νησίδα Παναγιά δίπλα στις Οινούσσες!!!

Δεν γνωρίζουμε από που αντλεί την “πληροφόρησή” του ο κ.Πλακιωτάκης! Γιατί η “πληροφορία” αυτή έχει δημοσιευθεί μόνο σε κάποιες γνωστές  για την αναξιοππιστία τους ιστοσελίδες. Αν από εκεί αντλεί την πληροφόρησή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και δημόσια αναπαράγει αυτές τις “ειδήσεις”,πιστεύοντας μάλιστα ότι ασκεί έτσι “σκληρή αντιπολίτευση”,τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά στη χώρα.

Ο κ.Πλακιωτάκης θα μπορούσε να ρωτήσει έναν από τους πολλούς απόστρατους αξιωματικούς που έχουν επαφή,σχέση και δράση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αυτούς που έπρεπε στο ΥΠΕΘΑ κα να πάρουν απάντηση για τα ευφάνταστα δημοσιεύματα. Αυτό κάναμε οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και λάβαμε την απάντηση ότι πρόκειται για “ασύστολα ψεύδη”. Προφανώς οι απόστρατοι αξιωματικοί είχαν την ίδια και καλύτερη πληροφόρηση όπως και δικαιούνται βεβαίως ως γνώστες των θεμάτων. Όμως φαίνεται ότι ο κ.Πλακιωτάκης δεν έκανε το κόπο να τους ρωτήσει για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις “πληροφορίες” του.

Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι πάρα πολύ σοβαρή. Και μπορεί να γίνει εύκολα κρίσιμη. Ειδικά αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας την αντιμετωπίζουν με ανευθυνότητα και με τη λογική ότι πρώτα είναι το κομματικό κέρδος και μετά όλα τ΄ άλλα.Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες ότι πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε σοβαροί μ΄ αυτά τα θέματα. Ή να προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Δημοσιογράφοι,πολιτικοί,όλοι όσοι επηρεάζουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,λίγο ή πολύ την κοινή γνώμη.Μέχρι στιγμής οι μόνοι που δείχνουν σοβαροί είναι οι στρατιωτικοί, κάποιοι από τους οποίους τραβάνε τα μαλλιά τους μετά και απο τις δηλώσεις Πλακιωτάκη.Οι υπόλοιπο χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο!

ΥΓ . Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για την εγκληματικά λανθασμένη πρακτική των Γενικών Επιτελείων να μην διαψεύδουν κατηγορηματικά το σενάριο κάθε φαντασιόπληκτου “εμποράκου σεναρίων”. Αν εξακολουθήσουν στην ίδια λογική θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά .Και επικίνδυνα.

ΥΓ 2. Αν ο κ. Πλακιωτάκης οφείλει να αναφέρει στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ποιες είναι οι πληροφορίες του.

ΥΓ 3. Επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή η απειλή κατά δημοσιογράφων ότι θα τους πάνε κατηγορούμενους για “διασπορά ψευδών ειδήσεων” ήταν…ψωμοτύρι στο ΥΠΕΘΑ. Με τη διαφορά ότι τότε τα γεγονότα που αποκάλυπταν ήταν…αλήθεια. Έτσι απλά το αναφέρουμε…

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ