Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ο Στρατηγός Joe Votel διοικητής της Centcom στην Β.Συρία - Ξεκινάει η επίθεση των δυνάμεων SDF στη Ράκκα - Εγκαταλείπουν την πόλη οι οικογένειες των ισλαμιστών - Δείτε βίντεο


Ο νέος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή Στρατηγός Joseph Votel επισκέφτηκε σε ταξίδι-αστραπή την Β.Συρία από το Ιράκ για να επιθεωρήσει τις αμερικανικές δυνάμεις που μάχονται στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων SDF. Η αντίστροφη μέτρηση της επίθεσης των δυνάμεων SDF στην "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους έχει ξεκινήσει.

«Η επιχείρηση θα διεξαχθεί ταυτόχρονα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις: Tisrin, Seregrar και Haseke. Οι δυνάμεις του συνασπισμού θα παρέχουν αεροπορική και εξοπλιστική υποστήριξη», κατέληξε ο εκπρόσωπος των SDF.

"Έχω ευθύνη για την αποστολή και έχω ευθύνη για τους ανθρώπους που έχουμε στείλει εδώ" είπε ο Στρατηγός Joseph Votel σε συνέντευξη του.

Ο Votel, είναι επικεφαλής της CENTCOM και είναι ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε την Συρία από την έναρξη των αμερικανικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Ο Votel έφερε ακόμη και δημοσιογράφους μαζί του γιατί όπως είπε 'δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε".

Στον επικήδειο λόγο της...Τουρκίας ο στρατηγός Votel είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον την σωστή προσέγγιση για την ανάπτυξη των τοπικών δυνάμεων για την καταπολέμηση του ISIS.

"Έφυγα με αυξημένη εμπιστοσύνη για τις ικανότητες τους και την ικανότητα μας να τους υποστηρίξουμε" τόνισε.

Οι δυνάμεις SDF αποτελούνται από 25.000 μαχητές με 5-6.000 να είναι Άραβες. Ο  Qarhaman Hasan,  αναπληρωτής διοικητής  τους είπε ότι έδωσε στους Αμερικανούς μια λίστα με τις ανάγκες όπως τεθωρακισμένα οχήματα, βαρύ οπλισμό, πολλαπλούς εκτοξευτές και ρουκέτες.

Σύμφωνα με αραβικές πηγές, τρομοκράτες του ISIS απαγορεύουν στους κατοίκους της πρωτεύουσας του ισλαμικού κράτους, Ράκα να εγκαταλείψουν την πόλη, ενώ οι ίδιοι φυγαδεύουν τις οικογένειές τους προς την Ντέιρ Έζορ.

Συγκεκριμένα, οι οικογένειες των ξένων μισθοφόρων ήταν οι πρώτες που εγκατέλειψαν την Ράκκα προχθές το απόγευμα.

Επίσης οι κρατούμενοι στις φυλακές της Ράκκα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ οι κουρδικές δυνάμεις έχουν στήσει φρούριο περίπου 37 χιλιόμετρα βόρεια της Ράκα.
Εκπρόσωπος της συριακής κουρδικής οργάνωσης SDF δήλωσε στο Sputnik ότι οι Κούρδοι σχεδιάζουν επίθεση στην Ράκα τις ερχόμενες μέρες.
Υπενθυμίζεται ότι η Ράκα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS από το 2013.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του SDF Tackir Kobani «οι ΗΠΑ και ο συνασπισμός των κρατών εναντίον του ISIS, εδώ και καιρό σχεδιάζουν επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την ανακατάληψη της Ράκα. Την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος δημοκρατικής ενότητας, Salih Muslim και ο ειδικός πρεσβευτής τον ΗΠΑ στην συμμαχία εναντίον του ISIS, Brett McGurk συζήτησαν τις στρατηγικές λεπτομέρειες της αποστολής για την απελευθέρωση της Ράκα, της Manbij και της Jarabulus».
Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η απελευθέρωση της Ράκα θα είναι ένα καίριο χτύπημα για τον ISIS.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η επίσπευση της επίθεσης στην Ράκα.

Η επίσκεψη Στρατηγού των ΗΠΑ στους Κούρδους πρέπει να έστειλε την Άγκυρα... "αδιάβαστη"  καθώς είναι φανερό πλέον ποιους προτιμούν οι Αμερικάνοι και γιατί.

Αυτή η επίσκεψη θα φέρει πολλές παρενέργειες γιατί μετά την Ράκκα έρχεται και η σειρά άλλων περιοχών όπως Μάνμπιτζ, Τζαραμπλούζ να απελευθερωθούν.

Και αυτές βρίσκονται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.

Syrian city Raqqahttps://twitter.com/DrPartizan_/status/733345592991158274

https://twitter.com/DrPartizan_/status/733345222906777601

https://twitter.com/DrPartizan_/status/733344086728531970

https://twitter.com/DrPartizan_/status/733234965949915136

https://www.youtube.com/embed/6LcnFyty_Qg
https://twitter.com/DrPartizan_/status/734371941776261121

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...