Κόσμος

Αποκάλυψη: Στη Ράκκα σχεδίασε το ISIS την ανατίναξη του αεροσκάφους της Egyptair ως αντίποινα για την συμμετοχή της Αιγύπτου στον πόλεμο της Λιβύης - Είχαν ειδοποιηθεί Κάιρο και Παρίσι (vid)


Mια ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε από το ISIS στην "πρωτεύουσα" τους τη Ράκκα σχεδίασε την κατάρριψη του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών EgyptAir Flight 804 από το Παρίσι στο Κάιρο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ισραηλινές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Παρίσι και Κάιρο πιστεύουν πως το "ατύχημα" συνέβη από ένα νέο είδος ωρολογιακής βόμβας που φυτεύτηκε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle από εργάτες πιστούς στο ISIS και ήταν εκδίκηση για την παρέμβαση της Αιγύπτου στον πόλεμο της Λιβύης καθώς αιγυπτιακές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν μαζί με αμερικανικές στο λιμάνι  Tobruk.

Η πληροφορία ότι ομάδα τρομοκρατών του ISIS σχεδίασε την τρομοκρατική επίθεση από την Ράκκα εδώ και εβδομάδες ήταν γνωστό στις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών ενώ στάλθηκαν και ειδικές αναφορές με προειδοποιήσεις σε δυτικές πρωτεύουσες συμπεριλαμβανομένου και στο Παρίσι.

Η προειδοποίηση ανέφερε ότι το ISIS προετοίμαζε σειρά μεγάλων επιθέσεων σε κεντρικές Ευρωπαϊκές πόλεις και αεροδρόμια με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Aυτός είναι ο λόγος που Παρίσι και Κάιρο αμέσως είπαν ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους οφείλεται σε τρομοκρατική πράξη.

Οι ισραηλινές πηγές αποκαλύπτουν πως οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να διατηρήσουν το αρχικό τους πλάνο που είχαν προετοιμάσει πριν την συντριβή της πτήσης  Flight 804, να πολιορκήσουν δηλαδή την Ράκκα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους τρομοκρατικούς πυρήνες να φύγουν από την πόλη και να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Στις 21 Μαίου ημέρα Σάββατο ο αμερικανός Στρατηγός Joseph Votel, διοικητής της CENTCOM όπως σας είχαμε αποκαλύψει στο άρθρο μας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ο Στρατηγός Joe Votel διοικητής της Centcom στην Β.Συρία – Ξεκινάει η επίθεση των δυνάμεων SDF στη Ράκκα – Εγκαταλείπουν την πόλη οι οικογένειες των ισλαμιστών – Δείτε βίντεο επισκέφτηκε την Συρία για να επιθεωρήσει τις δυνάμεις YPG-SDF, και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Rmelan 288 χλμ βορειοανατολικά της Ράκκα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις διαθέτουν επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache για να πλήξουν τη Ράκκα.

Θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη και τυπικά των επιχειρήσεων.

https://www.youtube.com/embed/QRZlfCIb8qE

https://www.youtube.com/embed/ePxdNqqGrAQ

https://www.youtube.com/embed/asgQ9ERvCBQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές