Αρχείο

Απίστευτη τουρκική πρόκληση μετά την ήττα της Φενερμπαχτσέ από την ΤΣΣΚΑ από Τούρκο βουλευτή που ζήτησε να καταρριφθεί ρωσικό μαχητικό !!

Έχουν χάσει εντελώς το μέτρο οι Τούρκοι ή προφανώς ετοιμάζονται όντως να «φάνε» το κεφάλι τους χτυπώντας την «ρωσική Αρκούδα».

Οι δηλώσεις Τούρκων βουλευτών, αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Ερντογάν συγκλίνουν στο σίγουρο ενδεχόμενο ενός ρωσο-τουρκικού πολέμου.

Άλλωστε, αδιάψευστος μάρτυρας μια τέτοιας ενδεχόμενης  σύγκρουσης είναι η ίδια μακραίωνη ιστορία, στην διάρκεια της οποίας,  Ρωσία και Τουρκία έχουν κονταροχτυπηθεί αρκετές φορές, με νικητές πάντα τους Ρώσους.

Αφορμή για την νέα «λεκτικού τύπου» τουρκική πρόκληση αποτέλεσε  ο χθεσινός συγκλονιστικός τελικός για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού βαρύτιμου τροπαίου της Ευρώπης ανάμεσα σε Φενερμπαχτσέ από την ΤΣΣΚΑ.

Υπενθυμίζουμε μόνο.  ότι προπονητής της ρωσικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Ιτούδης ο οποίος νίκησε το «κουμπάρο του» Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο Τούρκος βουλευτής Shamil Tayyar αντέδρασε όμως  πολύ οδυνηρά στην μεγαλειώδη νίκη  της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Φενέρμπαχτσε στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), πρότεινε σε αντίποινα της ρωσικής νίκης,  η τουρκική  πολεμική αεροπορία  να επαναλάβει την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, παρόμοιου με αυτού που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στην Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος  .

«Θέλω ένα ακόμη ρωσικό αεροσκάφος να καταρριφθεί »,  έγραψε ο Tayar στο  Twitter μετά την λήξη του τελικού ο  οποίος τελέιωσε  με  σκορ 101: 96 υπέρ των Ρώσων.

Πρόκειται για μια «οθωμανικού τύπου» λογική σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση , ούτε και στον αθλητισμό,  να «χάνουν» οι Τούρκοι. Μιλάμε για απύθμενη αλαζονεία , μίσος και κακία όχι μόνο από έναν άνθρωπο , αλλά από το σύνολο του τουρκικού πολιτικού κόσμου.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας  μετά το περιστατικό με το Su-24, το οποίο καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου πάνω από συριακό έδαφος, έχουν επιδεινωθεί επικίνδυνα .

Ο Τούρκος Βουλευτής ανήκει στην "κλειστή ομάδα " του  Ερντογάν, και  επανειλημμένα έχει επιτεθεί κατά του καθεστώτος Άσαντ, υποστηρίζει σαφώς την εισβολή των Τούρκων στη Συρία΄Επίσης είναι  εχθρικός απέναντι στην χώρα μας , αφού έχει χαρακτηρίσει 16 νησιά και ησίδες  του Αιγαίου ως “τουρκικά” και αξιώνει μάλιστα  να καταληφθούν απο τον τουρκικό στρατό .

Επειδή η Μόσχα δεν αφήνει «τίποτα να πέσει κάτω» αναμένουμε την ρωσική «απάντηση» με πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον,

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...