Αρχείο

Αναμένεται Ευρύτερη Αποσταθεροποίηση! Η Μέρκελ Θα Πουλήσει τους Κούρδους για Χάρη των Τούρκων...

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε η Μέρκελ για τους Κούρδους και την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, που ουσιαστικά τους προσφέρει στις ορέξεις του Ερντογάν. Φυσικά η άρση της ασυλίας τους θα σημάνει μακροχρόνιες φυλακίσεις, διαφυγή όσων τα καταφέρουν στο εξωτερικό και γενικότερα διάλυση ενός αντίπαλου εξαιρετικά δυναμικού και φθοροποιού ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει παράγοντα εκφοβισμού για όσους σκέπτονται να αντιπαρατεθούν με ότι πολιτικά εκφράζει ο Τούρκος Δικτάτορας. Σε όλα αυτά όμως η Μέρκελ, παρά τις ανησυχίες που εξέφρασε, τι στάση θα κρατήσει … μέχρι τώρα αυτό που έχουμε δει εκ μέρους της είναι η πλήρη στήριξη της Τουρκίας. Εδώ δεν δίστασε να τους στηρίξει να πάρουν ελεύθερη βίζα για τις χώρες σέγκεν, χωρίς να έχουν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και χωρίς να εναρμονίζονται με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τις αρχές και δημοκρατικές  αξίες της ΕΕ και τώρα θα σταθούν στο πλάι των Κούρδων … Αυτό θα αποτελούσε έκπληξη από τις λίγες. Μάλλον λοιπόν οι Κούρδοι και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να ανησυχούμε ότι η Μέρκελ πάλι θα βάλει νερό στο κρασί της και θα στηρίξει έμμεσα ή άμεσα τις τουρκικές θέσεις, στα πλαίσια της μη διατάραξης της εφαρμογής της ‘’ανύπαρκτης’’  προσφυγικής συμφωνίας, μιας συμφωνίας που απ΄ότι φαίνεται χρησιμοποιείται για να καλύπτει κάθε τουρκική πράξη βίας.

Έτσι, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει πρόθεση να συζητήσει όλα τα σημαντικά ζητήματα, τόσο κατ’ ιδία όσο και δημοσίως, όπως αναφέρει σε συνέντευξη της στο Γερμανικό τύπο, εν όψει της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ εκτιμά ότι πηγή έντονης ανησυχίας αποτελούν ορισμένες εξελίξεις στην Τουρκία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ανησυχία που προκαλεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών, μία απόφαση που κατά την ίδια θα έχει σοβαρές συνέπειες για το πολιτικό προσωπικό των Κούρδων.

Θεωρούμε ότι όλοι μας συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της Μέρκελ, όμως εμείς έχουμε και ένα επιπλέον λόγο να είμαστε ανήσυχοι. Είναι ότι πιστεύουμε η Μέρκελ, δεν θα εμποδίσει τελικά τα σχέδια βίας του Ερντογάν καθόσον θα προσπαθήσει να στηρίξει την προσφυγική συμφωνία, από την επιτυχία της οποίας θεωρεί ότι κρίνεται το πολιτικό της μέλλον, αλλά και διότι ενδεχομένως την χρησιμοποιεί ως πρόφαση για να στηρίξει τα πολιτικά σχέδια του Ερντογάν, που χρησιμοποιούνται από κάποιους για μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ