Εθνικά θέματα

Αναβιώνει τον "South Stream" η Ρωσία: "Ο αγωγός θα περάσει μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα" - Στον κεντρικό ενεργειακό σχεδιασμό της Μόσχας η ΑΘήνα

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ελλάδα θα ξεκινά ως υποθαλάσσιος στην Μαύρη Θάλασσα και θα συνεχίζεται μέσω της βουλγαρικής επικράτειας για να φτάσει Ελλάδα.

Ο Yuri Ushakov τόνισε ότι "υπάρχει δουλειά πάνω στο σχετικό πρότζεκτ μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία προς Ελλάδα και Ιταλία μέσω τρίτων χωρών.

Ο αγωγός θα είναι υποθαλάσσιος και μετά θα συνεχίζεται μέσω του εδάφους μιας από τις παράκτιες χώρες, δηλαδή την Βουλγαρία".

Αυτό σημαίνει πρώτον αναβίωση του "South Stream" και οριστική ταφόπλακα του «Turk Stream».

Δεύτερον το ενεργειακό αυτό έργο θα τεθεί ως τμήμα των διαπραγματεύσεων για το συριακό γιατί διαφορετικά δεν βλέπουμε πως η Βουλγαρία μπορεί να το κάνει αποδεκτό καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ ενώ όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα σε άρθρο μας πλέον σταθμεύουν ακόμη και US Navy SEALS στη χώρα με στόχο την Κριμαία.

Βέβαια ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Βουλγαρία φαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον κεντρικό σχεδιασμό της Ρωσίας καθώς μας προσφέρει: αμυντική-στρατιωτική συμμαχία, ενέργεια, αγορές ΟΣΕ, λιμανιού Θεσ/κης όπως έχουμε αναφέρει στα άρθρα μας  ΕΚΤΑΚΤΟ: Β.Πούτιν: «Θέλουμε ΟΣΕ και λιμάνι Θεσ/κης – Η Ελλάδα μας υποστηρίζει στην Συρία» – Τι προσφέρει η Μόσχα ως αντάλλαγμα και ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Ρώσοι μιλούν για αμυντική συμμαχία με την Ελλάδα έναντι της επιθετικής προκλητικότητας της Τουρκίας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...