Κόσμος

Αμερικανικός Τύπος : Σύρους μουσουλμάνους σουνίτες στην πλειοψηφία τους δέχονται οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει παραδεχθεί ότι στο  σύνολο των  προσφύγων  από τη Συρία μέχρι στιγμής , οι  Χριστιανοί είναι μειονότητα  μεταξύ τους, αναφέρει σε καυστικό δημοσίευμα το  αμερικανικό δίκτυο cnsnews.

Στην ουσία οι Αμερικανοί μιλούν για κατευθυνόμενη πολιτική αποδοχής και χορήγησης ασύλου σε περισσότερους Σύρους μουσουλμάνους από Χριστιανούς στις ΗΠΑ  , κάτι  το οποίο είναι «ύποπτο».

Περίπου 499 μετέβησαν στις ΗΠΑ τον Μάιο, από τους οποίους 495 ήταν  σουνίτες μουσουλμάνοι και οι  υπόλοιποι τέσσερις  περιγράφονται απλά ως "Μουσουλμάνοι" στα δεδομένα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Πρόσφυγες και στο  Κέντρο Επεξεργασίας.

Το πρόγραμμα «FY2016» ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2015 , και έως σήμερα συνολικά 2.235 Σύροι πρόσφυγες έχουν επανεγκατασταθεί  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από αυτούς, 10 (0,44 τοις εκατό) είναι Χριστιανοί: τρεις Καθολικοί, δύο Ορθόδοξοι Χριστιανοί , ένας καθολικός και τέσσερις πρόσφυγες αναγνωρίζονται απλώς ως «χριστιανοί».

Οι Χριστιανοί αποτελούν την μεγαλύτερη μη μουσουλμανική μειονότητα στην Συρία με ποσοστό  περίπου 10 τοις εκατό πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνουν ότι οι  2.170 είναι σουνίτες μουσουλμάνοι. (97 τοις εκατό) από τους συνολικά  2.235 Σύρους   νεοφερμένους  πρόσφυγες .

Οι υπόλοιποι  είναι  17   σιίτες μουσουλμάνοι, 27  «μουσουλμάνοι», 10 Yazidis, και ένας πρόσφυγας που προσδιορίζεται  ως «άλλη θρησκεία».

Πριν η σύγκρουση ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011, η εκτιμώμενη Συρίας κατανομή του πληθυσμού σύμφωνα με την  θρησκεία ήταν,  10 τοις εκατό Χριστιανοί ,  74 τοις εκατό Σουνίτες μουσουλμάνοι , ενώ το 16 τοις εκατό αποτελείται από διάφορες άλλες μουσουλμανικές σέκτες , συμπεριλαμβανομένων των Σιιτών, Αλαουιτών  και Δρούζων.

Αυτό σηματοδοτεί για  πρώτη φορά την υπεροχή στα νούμερα των μουσουλμάνων από τους Χριστιανούς . Αλλά στην ουσία δείχνει και μια «κατευθυνόμενη» τάση για αποδοχή περισσότερων μουσουλμάνων από Χριστιανούς.

syria-refugeesap

Οι  επόμενοι υψηλότεροι μηνιαίοι αριθμοί εισδοχής  στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τον Απρίλιο του 2016 (451), Σεπτέμβριος 2015 (389) και τον Μάρτιο του 2016 (330).

Ο ρυθμός επιταχύνθηκε αισθητά από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άνοιξε ένα ειδικό κέντρο προσφύγων επανεγκατάστασης»  στο Αμμάν της Ιορδανίας για την επιτάχυνση της επεξεργασίας. Μέχρι τότε, ο στόχος είναι η εισδοχή 10.000 Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ .

Η διάρκεια επεξεργασίας των αιτήσεων για τους Σύρους στις ΗΠΑ ήταν   περίπου 18-24 μήνες και τώρα κατέβηκε σε μόλις τρεις μήνες.

Ο Διευθυντής της αμερικανικής  Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ  δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας τον Φεβρουάριο ότι ο ISIS  «εκμεταλλευόμενος τον χείμαρρο των μεταναστών  που εισέρχονται στην Ευρώπη θα στρατολογήσει από αυτούς μια νέα γενιά τρομοκρατών».

Στις ΗΠΑ, δεκάδες Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες μετά την δημοσιοποίηση αυτής της δηλώσεως  δεν δέχονταν  Σύρους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στις πολιτείες  τους, επικαλούμενοι ανησυχίες για την ασφάλεια τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...