Αρχείο

’’Αγριεύει‘’ η Μόσχα απαγορεύοντας την λειτουργία της φιλοτουρκικής οργάνωσης Mejlis των Τατάρων της Κριμαίας

Το ανώτατο  Ανώτατο Δικαστήριο της Κριμαίας διέκοψε την επίσημη λειτουργία της οργάνωσης  «Mejlis των Τατάρων της Κριμαίας», με την κατηγορία της  εξτρεμιστικής οργάνωσης,   απαγορεύοντας  τις δραστηριότητές της στην Ρωσία, ανακοίνωσε ο ρωσικός τύπος. Στην  απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας ενός μηνός.

Η δίκη για την απαγόρευση της οργανώσεως  Mejlis αποτέλεσε θέμα  στο δικαστήριο της Κριμαίας . Ο Εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι η οργάνωση αυτή έχει συσταθεί αποκλειστικά και μόνο για την διεξαγωγή  αντι-ρωσικών  δραστηριοτήτων , ενώ  οι ηγέτες της, Refat  Chubarov και Mustafa Cemil »αποτελούν  μαριονέτες στα χέρια των μεγάλων δυτικών δυνάμεων , που  χρησιμοποιούν τους Τατάρους της Κριμαίας  ως διαπραγματευτικό χαρτί."

Σύμφωνα με τους Ρώσους εισαγγελείς, οι ηγέτες της οργάνωσης  Majlis συνεργάζονται με  μισθοφόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως οι Τούρκοι "Γκρίζοι Λύκοι" και η οργάνωση "Hizb ut-Tahrir."

Λόγω των εξτρεμιστικών τους  δηλώσεων ,  την υποκίνηση εθνικού μίσους, από το 2014 και για  πέντε χρόνια, είχε απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία των ηγετών της οργάνωσης. Και οι δύο Τατάροι εμπλέκονται με το εμπάργκο  τροφίμων και  ενέργειας στην  χερσόνησο .

Για την οργάνωση των Τατάρων  Mejlis μίλησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ John Kirby προτρέποντας τις αρχές να επανεξετάσουν την απόφαση για την απαγόρευση της οργάνωσης. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε απάντηση δήλωσε ότι η απόφαση για τους Τατάρους  είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας.

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Τουρκία και ΗΠΑ «προετοιμάζουν» σε τουρκικό έδαφος παραστρατιωτικό σώμα Τατάρων με σκοπό να εισβάλει στην Κριμαία !!), είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, προαναγγέλλονται άκρως επικίνδυνες καταστάσεις στην Κριμαία από πάνοπλο και καλά εκπαιδευμένο παραστρατιωτικό σώμα Τατάρων, που προετοιμάζεται σε τουρκικό έδαφος!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή , παραστρατιωτική μονάδα Τατάρων της οργάνωσης Majlis,  προετοιμάζεται επισταμένα σε τουρκικό έδαφος  από Τούρκους και άλλους νατοϊκούς εκπαιδευτές.

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα «Russian Conversation», ο ηγέτης των Τατάρων Lenur Islyamov δηλώνει ότι η μονάδα του  θα ευρίσκεται στις  παραμεθόριες περιοχές,  προειδοποιώντας  ότι το τάγμα του θα εισβάλει άμεσα στην Κριμαία,  σε περίπτωση που «υπάρξει καταπίεση των Τατάρων της Κριμαίας, και  τότε  το αίμα θα  χυθεί «άφθονο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...