Οικονομία

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από 1η Ιουνίου - Αναλυτικοί πίνακες

Οι αυξήσεις, που έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν οι εταιρείες διαχείρισης των οδικών αξόνων, κυμαίνονται σε γενικές γραμμές κοντά στα 5 σεντς και αφορούν σε ορισμένους σταθμούς διοδίων ανά τη χώρα και ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

Για παράδειγμα η Νέα Οδός, που διαχειρίζεται τον άξονα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια του ΠΑΘΕ, ανακοίνωσε νέες τιμές για τους σταθμούς διοδίων όπου αλλού οι τιμές μένουν ίδιες και αλλού αυξάνονται. Για παράδειγμα, στα διόδια των Αφιδνών οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν τα ίδια διόδια (3,25 ευρώ), αλλά οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων θα επιβαρύνονται με πέντε σεντς (από 8,15 σε 8,20 και από 11,45 σε 11,50 ευρώ). Αντίθετα στα πλευρικά διόδια του Καπανδριτίου οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν πέντε σεντς περισσότερα, δηλαδή η τιμή αυξάνεται από 1,95 σε 2 ευρώ. Στα πολύ μεγάλα οχήματα η αύξηση είναι 10 σεντς (από 6,90 σε 7 ευρώ).

Σταθερές μένουν οι τιμές για τα Ι.Χ. στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων της Μαλακάσας και των Οινοφύτων, αλλά θα πληρώνουν 3,85 (από 3,80 ευρώ) στα μετωπικά διόδια της Θήβας. Σταθερή στα 3,80 ευρώ μένει η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Τραγάνας, αλλά αυξάνεται ελαφρώς για τα φορτηγά κ.λπ. Σταθερή στο 1,60 ευρώ μένει και η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων (Μώλου, Θερμοπυλών, Μαυρομαντήλας, Αγίας Μαρίνας και Στυλίδας) που διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός. Αυξήσεις 5 ή 10 σεντς παρατηρούνται όμως για τα μεγαλύτερα οχήματα.

Σε ανακοίνωση της «Νέα Οδός» αναφέρεται:

Η Νέα Οδός ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή των διοδίων τελών λόγω αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Ακολουθούν τα νέα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος και σταθμό διοδίων:

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...