Κοινωνία

Έλληνες διαδηλωτές καίνε σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κρήτη διαδηλώνοντας κατά της αμερικανικής βάσης (VIDEO)

Διαδηλωτές που ανήκουν κυρίως στον αριστερό χώρο πραγματοποίησαν ένα μεγάλο συλλαλητήριο έξω από την βάση του ΝΑΤΟ στο κόλπο της Σούδας στο  νησί της Κρήτης, απαιτώντας την μετακίνηση  της βάσης της  «ιμπεριαλιστικής» συμμαχίας η οποία  "παραβιάζει" την "κυριαρχία" της χώρας, αναφέρει το ρωσικό κανάλι  RT.

Με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι διαδηλωτές, με επικεφαλής τον  βουλευτή και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Μανώλη Συντιχάκη , έκαψαν σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μπροστά στις κάμερες.

Κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και φωνάζοντας συνθήματα κατά του  ΝΑΤΟ, το πλήθος παρέδωσε μια επιστολή που εμπεριείχε  μια λίστα με τα αιτήματα στον Αντισμήναρχο  Ιωάννης Γερολίμο,  διοικητή της βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Είμαστε εδώ και καλούμε τους πολίτες να πολεμήσουν για να κλείσουν όλες οι  ξένες βάσεις και να  απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε μορφή στρατιωτικής συνεργασίας με  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» , δήλωσε η  πρόεδρος του  Πανεργατικού Μετώπου  (ΠΑΜΕ), Ιωάννα Κουρπά.

Η Ελληνική Αεροπορική Βάση, είναι η έδρα της  115ης Πτέρυγας Μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης των Χανίων, και η οποία χρησιμοποιείται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ναυτική Υποστήριξη των δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου . Επιπλέον η βάση αυτή στεγάζει εγκαταστάσεις πυραύλων του ΝΑΤΟ .

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι καθοδηγούνται από ΠΑΜΕ εκτιμούν ότι η παρουσία της βάσης αποτελεί  "θανάσιμο κίνδυνο" που "παραβιάζει την κυριαρχία" της  Ελλάδας.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ σχετικά με τη χρήση της ευρωπαϊκής κρίσης προσφύγων ως "πρόσχημα" για την προώθηση των  "ιμπεριαλιστικών" φιλοδοξιών , ξεκινώντας στρατιωτικές παρεμβάσεις σε χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη.

Επιπλέον, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές στρατιωτικές  βάσεις χρησιμοποιούνται "εναντίον  της Ρωσίας στην περιοχή, ενθαρρύνοντας παράλληλα  την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους."

Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ είχε σχέση με την έναρξη οσονούπω πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης και των τζιχαντιστών  που δρουν ανεξέλεγκτοι στην περιοχή αυτή, κινδυνεύοντας να « περάσουν απέναντι».

https://youtu.be/sZ3O01a1RDA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ