Αρχείο

Άφιξη στην Θεσσαλονίκη του Ρώσου Πατριάρχη συνοδεία, αποστολής 96 ατόμων και μετακίνηση του οδικώς για το Άγιον Όρος

Στις 10:45 αφίχθη  στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, προκειμένου να πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του, πριν αναχωρήσει οδικώς για την Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος.

Στην υποδοχή παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Mητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ.

Η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με επικεφαλής τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλο, «συνοδεύεται»  από 96 άτομα  για να συμετάσχουν  στους εορτασμούς της 1000ης επετείου παρουσίας του  ρωσικού μοναχισμού, στην Ιερά Μονή  του Αγίου Παντελεήμονος, αναφέρει ο  ανταποκριτής της ρωσικής εκκλησιαστικής ιστοσελίδας  " Ρωσικό Όρος. "

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, περιλαμβάνει επίσης Επισκόπους και Ηγούμενους  μοναστηριών.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκπροσωπείται  στους εορτασμούς από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του, τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη    Μιλήτου  και Έξαρχο Ιωνίας, Απόστολο ,   ο οποίος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος.

Οι εορτές  προς τιμήν της  1000ης επετείου του ρωσικού μοναχισμού στο  μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα θα κρατήσουν  τρεις ημέρες, από τις 27 έως τις 29 Μαίου  2016.

Στις  28 Μαΐου θα συμμετάσχει  στους εορτασμούς αυτούς και ο  Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται στις 15:30μμ να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ,  για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος,  και άλλοι αξιωματούχοι. Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν θα παραστεί στους εορτασμούς και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο  κατάλογος της αντιπροσωπείας του ρωσικού Πατριαρχείου που συμμετέχει  στους εορτασμούς προς τιμήν της  1000η επετείου του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος 27-29 Μαΐου είναι η εξής:

Επίσημη αντιπροσωπεία:

  1. ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος,
  2. Μητροπολίτης Ιλαρίων (Αλφειός)
  3. Μητροπολίτης Ριαζάν και του Αγίου Μιχαήλ Μάρκου
  4. Επίσκοπος Solnechnogorsk (Chashin)
  5. Επίσκοπος Αντώνιος (Sevryuk)
  6. πρωθιερέας Nikolai  Balashov
  7. πρωθιερέας Andrei  Milkin
  8. πρωθιερέας Igor  Yakymchuk
  9. Πάτερ Αλέξανδρος Βολκώφ

10.Vladimir  Romanovich

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ