Εθνικά θέματα

Άλλη μια 30άρα παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Συνέχισαν οι Τούρκοι τη δραστηριότητά τους στο Αιγαίο καθώς δύο σχηματισμοί αεροσκαφών, μία εξάδα και ένα ζεύγος, ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Κατά τις δραστηριότητες αυτές των Τούρκων καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε συνολικά 30 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.
Οι 20 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας το οποίο κινήθηκε από βορρά προς νότο, προφανώς… μπαινοβγαίνοντας στον ελληνικό εναέριο χώρο!

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι τουρκικοί σχηματισμοί αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, «κατά πάγια πρακτική», όπως λέει το ΓΕΕΘΑ, ενώ δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...