Κόσμος

Το Ιράν και η Κίνα προειδοποιούν τις ΗΠΑ: "Καμία ξένη παρέμβαση στην Συρία"

Το Ιράν και η Κίνα προειδοποίησαν εναντίον οποιασδήποτε ξένης παρέμβασης στην Συρία, τονίζοντας ότι το μέλλον της χτυπημένης από τον πόλεμο χώρας πρέπει να καθοριστεί από τον λαό της.

Η προειδοποίηση που έλαβε χώρα την Τρίτη, ακολούθησε την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την αποστολή δύναμης 250 ατόμων των ειδικών δυνάμεων στην Συρία.

«Καμία ξένη δύναμη δεν πρέπει να παρέμβει σε θέματα που αφορούν το μέλλον της Συρίας. Πρέπει να επιτρέψουμε στον συριακό λαό να αποφασίσει μόνος του για την ψήφιση νέου συντάγματος και την εκλογή προέδρου,» δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας για την Συρία Xie Xiaoyan.

Οι δηλώσει αυτές έγιναν κατά την διάρκεια συνάντησης στην Τεχεράνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Amir-Abdollahian ο οποίος τόνισε την σημασία μίας διατηρήσιμης εκστρατείας εναντίον των τρομοκρατών στην Συρία.

«Η συμφωνία που επετεύχθη στην συνεδρίαση της Διεθνής Ομάδας Υποστήριξης για την Συρία (ISSG) τον Φεβρουάριο ήταν ότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επιτακτικό να τεθεί προς συζήτηση παράλληλα με τις πολιτικές συνομιλίες. Παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς βλέπουμε ότι κανένα μέτρο για την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία δεν λαμβάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Amir-Abdollahian.

Οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του πρεσβευτή του ΟΗΕ Staffan de Mistura για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο ζήτημα της Συρίας.

Αναφερόμενος στους στενούς δεσμούς των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης και των τρομοκρατικών ομάδων στην Συρία, ο Amir-Abdollahian δήλωσε ότι «oι Αμερικάνοι έχουν επίσης παραδεχθεί ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τις τρομοκρατικές οργανώσεις από τους υπόλοιπους ένοπλους».

Ο Κινέζος αξιωματούχος από την πλευρά του, τόνισε την έκκληση της χώρας του για πολιτική επίλυση της συριακής σύρραξης. Περιγράφοντας την κατάσταση στην Συρία ως «περίπλοκη», ο Xie δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στις ειρηνευτικές συνομιλίες ώστε αυτές να αποφέρουν καρπούς.

Το Ιράν το οποίο έχει εμπλακεί ενεργά στην Συρία με την αποστολή Ιρανών Φρουρών και ειδικών δυνάμεων έχει πολλές φορές προειδοποιήσει ότι θα στείλει χιλιάδες στρατιώτες σε περίπτωση εμπλοκής τουρκικών ή σαουδαραβικών δυνάμεων.

Πληροφορίες από την Συρία φέρουν χιλιάδες στρατιώτες του συριακού Στρατού και των συμμάχων του να κινούνται αιφνιδιαστικά προς Ντειρ Εζζορ και Ράκκα και να αφήνουν το Χαλέπι προς το παρών....

Να δούμε αν θα προλάβουν οι Αμερικανοί οι οποίοι δια στόματος Α.Κάρτερ δήλωσαν πως στόχος τους είναι η ανακατάληψη της Ράκκα όπως είπαμε και στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν εισβολή στην Συρία και ανακατάληψη της Ράκκα – Ανακοίνωση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ