Αρχείο

Τουρκικός τύπος: «Απηυδισμένοι από την Ελλάδα, οι μετανάστες κολυμπούν πίσω στην Τουρκία»

Έξι μετανάστες που είχαν απηυδήσει με τις διαδικασίες   στο  νησί της Χίου προσπάθησαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία κολυμπώντας , αναφέρει η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.

Δύο ομάδες κολυμβητών συνελήφθησαν στις 9 και στις 10 Μαΐου, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή της Χίου, ανακοίνωσε η ελληνική αστυνομία. Η τουρκική ακτή, απέχει μόλις εννέα ναυτικά μίλια, και είναι ορατή  από το νησί.

Οι μετανάστες αυτοί όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πριν από αυτούς, είχαν φτάσει στην Χίο διασχίζοντας την ίδια θαλάσσια περιοχή με αυτοσχέδιες βάρκες, οι οποίες ήταν συχνά υπερφορτωμένες με απελπισμένους ανθρώπους, με την καθοδήγηση Τούρκωβν λαθρεμπόρων .

Η πρώτη ομάδα περιελάμβανε τέσσερις Ιρακινούς  που προσπάθησαν να κολυμπήσουν στην Τουρκία με σωσίβια ενώ δεν είναι  σαφές ποιοί αποτελούσαν την δεύτερη ομάδα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας 20η Μαρτίου μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας με στόχο την επίλυση της μεταναστευτικής  κρίσης, όλοι οι "παράνομοι μετανάστες" που φτάνουν στα ελληνικά νησιά αντιμετωπίζουν την προοπτική να απελαθούν στην Τουρκία.

Ο στόχος είναι να αποθαρρύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες και να  καταστεί  το Αιγαίο απαγορευτική  περιοχή διέλευσης.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σταλεί πίσω στην Τουρκία , αναφέρουν οι ΜΚΟ με την  μοίρα τους να είναι  ασαφής.

Υπάρχουν επί του παρόντος 8.400 μετανάστες στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με αξιωματούχους , οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σε αναμονή των  αιτήσεων  ασύλου τους,  οι οποίες  υποβάλλονται τώρα σε επεξεργασία.

Οι νέες αφίξεις περιορίζονται σε στρατόπεδα για 25 ημέρες, ενώ στην συνέχεια τους απαγορεύεται η μετακίνηση ενώ δεν δύναται να αναχωρήσουν από τα  νησιά.

Στην Ελλάδα  υπάρχουν άλλοι 45.000 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν  πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 20ης  Μαρτίου και οι οποίοι έχουν κολλήσει δεδομένου του κλεισίματος των συνόρων  στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το πρόβλημα αυτήν την στιγμή αφορά την στάση του Ερντογάν ο οποίος απειλεί εκ νέου την ΕΕ και την Ελλάδα με νέες αφίξεις μετατρέποντας την χώρα μας σε Λίβανο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...