Αρχείο

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις λόγω άγριου τουρκικού «ψυχολογικού πολέμου» από την Θράκη έως την Κύπρο

Υπάρχουν έντονες φήμες σήμερα  σε πολλά ελληνικά ΜΜΕ περί υψίστου ετοιμότητας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Έβρο και Νησιά,  οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, ως ένα βαθμό είναι απολύτως ακριβείς.

Μόνο σήμερα  3 τουρκικά αεροσκάφη  CN-235 αλωνίζουν από το πρωί το Αιγαίο διερχόμενα  από Βορρά προς Νότο,  λόγω της τουρκικής ασκήσεως Ασκήσεως «BEYAZ FIRTINA», ενώ ελληνικά υποβρύχια «οργώνουν» την ίδια  περιοχή .

Πάντοτε όταν οι Τούρκοι πραγματοποιούσαν οποιαδήποτε τύπου άσκηση , (ναυτική, αεροπορική ή  χερσαία), οι ελληνικές δυνάμεις και των τριών κλάδων θέτουν σε επιφυλακή ένα μέρος των δυνάμεων τους και των μέσων τους.

Το ανακριβές στην προκειμένη υπόθεση και στις αναφορές αυτές των ΜΜΕ,  είναι ο λόγος   περί «γενικής κινητοποίησης» σε  ολόκληρες περιοχές τόσο σε Νησί όσο και στον Έβρο.

komantos_ellines

Μια τέτοιου τύπου κινητοποίηση εκτός του ότι κοστίζει πολλά χρήματα , «αποκαλύπτει» σχέδια και κινήσεις στην τουρκική πλευρά.

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, παρατηρεί συνεχώς , αξιολογεί κάθε στιγμή τα τεκταινόμενα και θα ενεργήσει εφόσον της επιτραπεί από την πολιτική ηγεσία.

Η ουσία όμως εστιάζεται  στην αναβαθμισμένη άκρως προκλητική τουρκική στάση και «συμπεριφορά», που λέει πολλά .

Οι Τούρκοι είναι γεγονός ότι εδώ και τρείς μήνες έχουν αναβαθμίσει σε πολύ επικίνδυνο βαθμό τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο προσπαθώντας σαφέστατα, αφενός να εξάγουν την δική τους κρίση με τους Κούρδους , και αφετέρου να κερδίσουν μέρος της ελληνικής ΑΟΖ που εμπεριέχει τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων, χωρίς να "ρίξουν  ντουφεκιά".  

Με καθημερινές υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από ελληνικά νησιά, με αμφισβήτηση στην πράξη στο ελληνικό αναφαίρετο δικαίωμα στην έρευνα και την διάσωση στο Αιγαίο, εφαρμόζουν όλα τα στάδια ενός  "ψυχολογικού πολέμου" επθυμώντας την "κάμψη" της κυβέρνησης, ενώ θέλουν να «αντιδράσουμε πρώτοι».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα της όλης πολύ καλά μελετημένης και σχεδιασμένης τουρκικής επιχείρησης «ψυχολογικού πολέμου» που διεξάγεται από την Θράκη έως την Κύπρο.

b030605ac-1024x667

Οι Τούρκοι, όπως έχουν αποδείξει και το παρελθόν αρέσκονται στο να αποπροσανατολίζουν τον αντίπαλο ( Ελλάδα) αποκρύπτοντας  το σημείο που θα κτυπήσουν , το οποίο σίγουρο θα αποτελεί το «αδύνατο σημείο» της ελληνικής άμυνας .

Την μέθοδο αυτή χρησιμοποίησε αποκλειστικά  η Άγκυρα τόσο στα Ίμια , όσο και στα στρατιωτικά σχέδια  "BALOZ " ( επίθεση στο Έβρο) και "SUGA" (επίθεση σε Οινούσες Λέρο).

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η  Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα «φιλοξενούν» Τούρκους  , οι οποίοι πολύ συχνά «καταπιέζονται» (!!) από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση  . Όλες αυτές οι αντιφάσεις επιδεινώνουν την κοινή γνώμη στις δύο χώρες και  αποτελούν  επαναλαμβανόμενες προκλήσεις  από την Τουρκία με σκοπό την διεξαγωγή πολέμου με την Ελλάδα.

Ειδικά οι Ρώσοι προβάλουν την προ μηνών έκδοση σειράς  ΝΟΤΑΜ  από την Άγκυρα,  οι οποίες  επικ'αλύπταν  σαφώς τον ελληνικό εναέριο χώρο φτάνοντας  να «αμφισβητηθεί» ακόμη και το Άγιο Όρος, που αποτελεί ενδεχομένως «στόχο» της Άγκυρας ακριβώς λόγω της επικείμενης επισκέψεως του Β.Πούτιν .

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ετοιμάζεται να « διεκδικήσει» επίσης με νομικά » όπλα»  και άλλα μέσα, ένα  μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου «διαγράφοντας» από τον χάρτη την ύπαρξη του Καστελόριζου για να μπορέσει να υφαρπάξει τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή τα οποία αξίζουν πολλά  μα πάρα πολλά δις ευρώ.

Το τουρκικό  σχέδιο όμως αφορά ίσως και κάτι άλλο. Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο ( Ο Ερντογάν στέλνει «μαύρα σημάδια» στην καταρρέουσα τουρκική οικονομία), αναφέραμε ότι, όπως σημειώνεται και από την γερμανική εφημερίδα  Die Welt, η Τουρκία σήμερα  έχει να αντιμετωπίσει αρκετά μεγάλες και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ενώ δεν υπάρχουν τρόποι στον «ορίζοντα»  να ξεπεραστεί η  τεράστια κρίση, η οποία τώρα γίνεται «ορατή» .

Σήμερα είναι προφανές ότι η Τουρκία έχασε ταυτόχρονα ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας της,  τον κλάδο του τουρισμού. Μέχρι πρόσφατα, ο τουρισμός απέφερε στην  χώρα, περίπου το  6% του ΑΕΠ και απασχολούσε  το 8% του πληθυσμού.

Στον αντίποδα,  η Ελλάδα αναμένεται ότι  θα «πνιγεί» στους τουρίστες ενώ μόνο από την Ρωσία αναμένονται 1, 5 εκατομμύριο Ρώσοι. Υπάρχει περίπτωση, έστω  μία στο εκατομμύριο να «καθίσουν ήσυχοι» οι Τούρκοι στο Αιγαίο ;

Θυσιάζοντας την τουρκική οικονομία και χιλιάδες πολίτες, ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί  να κερδίσει το  στοίχημα της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,  «ταΐζοντας» ασύστολα τον τουρκικό εθνικισμό.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την «αδύναμη» ελληνική πολιτική βούληση για «σοβαρή απάντηση» στην Άγκυρα , θα αποθρασύνουν ακόμα πιο πολύ  τον Τούρκο Σουλτάνο , ο οποίος στο Αιγαίο θα ξεπεράσει όλα τα όρια και τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...