Κόσμος

Η Τουρκία αναπτύσσει οπλισμένα UAV Bayraktar στα σύνορα με την Συρία - Πρώτη αποστολή σε συνθήκες πολέμου πριν τα εισάγει σε Αιγαίο-Θράκη (vid)

Σύμφωνα με τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο τουρκικός στρατός πρόκειται να αναπτύξει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar  στα σύνορα με τη Συρία.

Σκοπός φυσικά είναι η δοκιμή του νέου τουρκικού όπλου πριν το εισάγει η Άγκυρα σε Αιγαίο και Θράκη.

Το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αερόχημα «Bayraktar TB2» , πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες την πρώτη πιστοποιημένη πολεμική αποστολή, εξαπολύοντας πύραυλο αέρος-εδάφους σε επιλεγμένο στόχο σε απόσταση 8 χλμ.
Ο αντιαρματικός πύραυλος που φέρει το συγκεκριμένο Drone, αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρεία Roketsan.

Ο κατευθυνόμενος με λέιζερ αντιαρματικός πύραυλος , χτύπησε τον στόχο σε απόσταση 8 χιλιομέτρων μακριά, από ύψος περίπου 16.000 ποδιών με 100 τοις εκατό επιτυχία.

Ο τουρκικής κατασκευής μακρού βεληνεκούς αντιαρματικός πύραυλος (UMTAS) , ο οποίος αναπτύχθηκε από την Roketsan, αποτελεί το κύριο εξοπλισμό του «Bayraktar TB2».
Ο X.Ακάρ, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον Πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσίασε τα τελευταία ελικόπτερα T129, τα α/κ πυροβόλα Firtina και τα UAV, που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής από την τουρκική βιομηχανία όπλων.

Σύμφωνα με τον Χ.Ακάρ, οι δύο τουρκικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των UAV, έχουν ήδη προχωρήσει σε επιτυχημένες δοκιμαστικές βολές, οπότε σύντομα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα βρίσκονται σύντομα στην διάθεση του τουρκικού στρατού.

Ο Χ.Άκαρ συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη των UAV θα ενισχύσει την δύναμη πυρός του τουρκικού στρατού.

Τον προηγούμενο μήνα η τουρκική βιομηχανία παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές πτήσεις των τουρκικής κατασκευής UAV.

Τα συγκεκριμένα UAV έχουν την δυνατότητα προσβολής στόχου από απόσταση 8 χιλιομέτρων.

Ο στρατηγός Ακάρ δήλωσε επίσης ότι τα εγχώριας κατασκευής UAV είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, καθώς έχουν την δυνατότητα να επιχειρούν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η Τουρκία θα δοκιμάσει σε πολεμικές συνθήκες το νέο της θανάσιμο όπλο πριν το εισάγει σε Αιγαίο-Θράκη και Κύπρο όπως έχουμε τονίσει και στα άρθρα μας Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Bayraktar TB2» έκανε εκτόξευση ‘‘έξυπνου‘‘ πυραύλου !! και Μεγάλη τουρκική εναέρια απειλή σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο !

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Xx3MEco1Qlw]

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...