Αρχείο

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για λουτρό αίματος αύριο στην Τουρκία - Επιβεβαιώνει η ΜΙΤ - Τι έρχεται;

Η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, ΜΙΤ, προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα στις 19 Μαϊου στην εθνική γιορτή της Άγκυρας, την ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ, Νέων και σπόρ.

Η ΜΙΤ ανέφερε ότι δέκα ισλαμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS μπήκαν στη χώρα από την Συρία κατά μήκος της Γκαζιαντέπ και σχεδιάζουν δέκα τρομοκρατικές επιθέσεις σε μητροποιλιτικές περιοχές κυρίως στην Άγκυρα σε τζαμιά,  στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, την πρεσβεία των ΗΠΑ και σε μία στρατιωτική μονάδα.

Την ίδια στιγμή το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο διέψευσε τις φήμες κλεισίματος του Μαυσωλείου του Ατατούρκ και σημειώνει για φόβους χτυπήματος και από το PKK υπογραμμίζοντας τα 722 kg εκρηκτικών που βρέθηκαν στην Siirt.

Ταυτόχρονα και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα προειδοποίησε τους πολίτες της για απειλές από διεθνείς και τοπικές τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία.

"Η Πρεσβεία των ΗΠΑ γνωρίζει τις αναφορές των ΜΜΕ για την πιθανότητα τρομοκρατικών ατυχημάτων στην Τουρκία την Πέμπτη 19 Μαϊου, την ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ. Οι ξένοι και οι αμερικανοί τουρίστες έχουν στοχοποιηθεί από διεθνείς και εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία και η πιθανότητα τρομοκρατικού ατυχήματος χωρίς προειδοποίηση παραμένει μεγάλη. Γι αυτό η πρεσβεία των ΗΠΑ ενθαρρύνει  τους αμερικανούς πολίτες να διαβάσουν την υπάρχουσα τουρκική ταξιδιωτική οδηγία και τα μηνύματα ασφαλείας για να διαβεβαιώσουν ότι ακολουθούν τις καλύτερες πρακτικές για προσωπική ασφάλεια" ανέφερε η Πρεσβεία σε ανακοίνωση της.

Επιπλέον καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις σχετικά με το κυβερνών κόμμα AKP και την έκτακτη σύνοδο που έχει.

"Οι αμερικανοί πολίτες να εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με αναταραχές και διαδηλώσεις σχετικά με το συνέδριο. Ακόμη και αν οι διαδηλώσεις φαίνονται ειρηνικές μπορεί να μετατραπούν σε συγκρουσιακές και να κλιμακωθούν σε βίαιες" ανέφερε η πρεσβεία.

Eξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα σημάδια που έρχονται για την Τουρκία από παντού.

Τρομοκρατικές επιθέσεις από το ISIS, επιθέσεις από το PKK, διάλυση του τουρισμού δείχνουν μια χώρα που δέχεται ασύμμετρο πόλεμο.

Άγνωστο πόσο θα αντέξει....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ