Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Χοντρά επεισόδια στην Ειδομένη και πάλι με Αφγανούς και Πακιστανούς επέφεραν την επέμβαση των ΜΑΤ

Τα  ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν μια επίθεση μεταξύ 300 προσφύγων  και άλλων  μεταναστών  στην περιοχή της  Ειδομένης στα σύνορα της χώρας με την Πγδμ, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters .

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν ήταν σαφές για ποίον ακριβώς λόγο  ξέσπασαν μάχες σήμερα  την Τρίτη μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών  οπλισμένων  με πέτρες, ξύλα και μεταλλικές ράβδους στην Ειδομένη. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ενώ  συλλήψεις  δεν αναφέρθηκαν.

Το στρατόπεδο αυτό έχει "συγκεντρώσει" περίπου 10.000 ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν στην ευημερούσα καρδιά της Ευρώπης και την Γερμανία , αλλά μια σειρά από βαλκανικές χώρες έκλεισαν τα σύνορα τους .

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν εδώ και μήνες, με μικρή επιτυχία όμως, να πείσουν τους μετανάστες στην  Ειδομένη να μετακινηθούν σε άλλες οργανωμένες κατασκηνώσεις, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων .

Περίπου 54.000 πρόσφυγες και άλλοι  μετανάστες έχουν κολλήσει στην Ελλάδα, ενώ  περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν από τις αρχές του 2015 στην χώρες της ΕΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία κατά την οποία πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους με απίστευτη  βία.

Η συγκέντρωση όλων  αυτών των ατόμων  σε πολλά σημεία της ελληνικής επικράτειας αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους .

Για αυτό πρέπει να  δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους , με δεδομένη την τουρκική κωλυσιεργία για επιστροφή, να  προωθηθούν στα ενδότερα της Ευρώπης. Αλλιώς η πατρίδα μας θα αντιμετωπίσει πολλούς και διάφορους κινδύνους.

Επίσης τα χρήματα που δίδονται από την ΕΕ  για τους ανθρώπους αυτούς θα πρέπει να διοχετεύονται στην ελληνική κυβέρνηση και όχι στις ΜΚΟ, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους αποτελεσματικά.

Θα πρέπει επίσης να μετακινηθούν δυνάμεις του στρατού ενδεχομένως πλησίον και όχι δίπλα από το  κέντρο της Ειδομένης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο παρόμοιων καταστάσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...