Κόσμος

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο; Το Πεντάγωνο έχει παραγγείλει 177 χιλιάδες αντιβαλλιστικές πλάκες για αλεξίσφαιρα γιλέκα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Παραγγελία από το αμερικανικό  στρατό και την υπηρεσία εφοδιασμού  (U. S. Defense Logistics), μετά από γραπτή εντολή του  Πενταγώνου, η οποία αφορά  177.000 πλάκες για αλεξίσφαιρα γιλέκα στην εταιρία  Ceradyne Inc, σύμφωνα με την αμυντική ιστοσελίδα  DefenseWorld.net, έχει «ξεσηκώσει» τους ανά τον κόσμο ειδικούς αμυντικούς αναλυτές , αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η εν λόγω παραγγελία  που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2017 ανέρχεται  σε 92 εκατομμύρια δολάρια. Η  αμερικανική "παραγγελιά" έχει προκαλέσει πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά στους  αμυντικούς εμπειρογνώμονες  Δύσης και Ανατολής.

Ο αριθμός των πλακών των αλεξίσφαιρων  γιλέκων που διέταξε να «ετοιμασθούν» το Πεντάγωνο, είναι αρκετά για τον εξοπλισμό   στρατιωτικού σώματος άνω των  90.000 στρατιωτών .

Συνολικά, ο στρατός των ΗΠΑ διαθέτει  υποστήριξη και υλικοτεχνική υποστήριξη για ένα πλήρες σώμα στρατού ,  κάτι που «μυρίζει» άμεση στρατιωτική επιχείρηση εντός των επόμενων μηνών. !!

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η εν λόγω παραγγελία είναι μόνο μια μεγάλης κλίμακας αντικατάσταση του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού των Αμερικανών στρατιωτών , άλλοι όμως πιστεύουν ότι πίσω από τις προετοιμασίες επίκειται  αμερικανική  στρατιωτική δράση.

Σύμφωνα με αναλυτές , οι Αμερικανοί ετοιμάζονται ενδεχομένως  για την Λιβύη , η οποία στενάζει κάτω από την ισχυρή παρουσία του ισλαμικού στρατού.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από την συνεχή αποστολή Βρετανών κομάντος της περίφημης δυνάμεως SAS, οι οποίοι προετοιμάζουν το έδαφος , προβαίνουν σε εκτεταμένες αναγνωρίσεις για  θα υποδεχθούν τα πρώτα αμερικανικά τμήματα στην χώρα αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  DEBKAfile στις 27 Απριλίου Ιταλο-βρετανική μονάδα ειδικών δυνάμεων και πεζοναυτών στο δρόμο από την πόλη Μισράτα  προς την Σύρτη, πρωτεύουσα των τρομοκρατών της Λιβύης, έπεσε σε ενέδρα από τρομοκράτες και υπέστη απώλειες, κάτι που φανερώνει ότι ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει.

Πρόκειται για αποστολή του ΝΑΤΟ από επίλεκτους καταδρομείς από την  Ιταλία και το Ηνωμένο Βασιλείο, οι οποίοι είχαν το πρώτο τραγικό περιστατικό σύμφωνα  και με  τα δικά τους μέσα ενημέρωσης.

Ο πόλεμος στην Λιβύη είναι αναπόφευκτος διότι οι περισσότεροι τζιχαντιστές ετοιμάζουν καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκές ακτές , ενώ ενισχύονται καθημερινά με ομοϊδεάτες τους από την Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ