Κόσμος

Για ποίον λόγο μεταφέρθηκαν «ρωσικά υπερταχύπλοα σκάφη «ειδικού σκοπού» στην Συρία;

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το  πρωί της 8ης  Μαΐου 2016 μέσω των Στενών του Βοσπόρου κινήθηκε  με προορισμό την  Συρία μεγάλο ρωσικό αποβατικό σκάφος  KIL-Hulk, του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Μέσα σε αυτό το πλοίο  ήταν τοποθετημένα "επιμελώς" .   δύο  ρωσικά υπερταχύπλοα σκάφη, κρυμμένα με δίχτυα καμουφλάζ.

Κρίνοντας από το χαρακτηριστικό σχήμα, πρόκειται για την μεταφορά  δύο ρωσικών  σκαφών υψηλής ταχύτητας, «ειδικού σκοπού» όπως ονομάζονται  τύπου Raptor, αναφέρει σχετικό   ρωσικό δημοσίευμα .

2701765_original

Τα σκάφη   Raptor τα οποία τώρα ευρίσκονται στις συριακές ακτές της ναυτικής βάσεως στην Ταρτούς  , είναι  υψηλών επιδόσεων μονάδες επιφανείας για δίωξη σε παράκτιες περιοχές, αλλά και για άλλες "δουλειές" .

Το  σκάφος  αυτό έχει μήκος 17 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες 50 κόμβων(!) μεταφέροντας 22 άνδρες των ειδικών δυνάμεων με οπλισμό και έχοντας πλήρωμα 2 ανδρών.

Επίσης  δύναται να φέρει  σπονδυλωτό οπλισμό ο οποίος θα εξαρτάται από το είδος της αποστολής, με προσθαφαιρούμενους έστορες βαρέων πολυβόλων και βομβιδοβόλων των 30 ή 40 mm.

syria 3

Με λίγα λόγια τα σκάφη αυτά έχουν ως κύρια αποστολή τους  την μεταφορά Κομάντος  για την διενέργεια καταδρομικών επιχειρήσεων σε παρακείμενες ακτές , όπως π.χ οι τουρκικές για την διεξαγωγή αναγνωριστικών επιχειρήσεων αλλά και αλλού .

Μπορούν όμως να κινηθούν και στο Αιγαίο ω μη γένοιτο , λέμε τώρα, «μείνει από μηχανική βλάβη κανένα ρωσικό σκάφος «,  ή  συμβεί οτιδήποτε άλλο σε συνδυασμό με την νατοική  ναυτική παρουσία στην ίδια περιοχή   .

Είναι σαφές ότι καταδρομικές  επιχειρήσεις από το ρωσικό στρατό με την χρήση ταχύπλοου με 50 κόμβους γίνεται αποκλειστικά   στην θάλασσα , μόνο που ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τον ισλαμικό στρατό ο οποίος δεν διαθέτει τέτοιες «πολυτέλειες».

Άρα, ο στόχος είναι οι τουρκικές ακτές και το Αιγαίο το οποίο συνδέει την Μαύρη θάλασσα με την Μεσόγειο.

Οι Ρώσοι δεν "κατέβασαν" δύο υπερταχύπλοα αυτού του τύπου για ψάρεμα τσιπούρας ,αλλά ως "στρατηγικό όπλο" ενάντια σε συγκεκριμένο "'στόχο".

Αναφέρθηκε  επίσης, ότι   με αποβατικό πλοίο του  στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  παραδόθηκε στην Συρία  αριθμός   τροχοφόρων θωρακισμένων τζίπ   τύπου "Lynx" για την διεξαγωγή επιχειρήσεων στην Συρία .

Η Ρωσία το τελειταίο διάστημα,  διαφοροποιεί τις κινήσεις της στην Συρία , αποσύροντας  μεν χερσαίες δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη , αλλά κρατώντας τις ειδικές δυνάμεις μαζί με μοίρα μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων ΚΑ-58, για μελλοντικές επιχειρήσεις «ειδικού σκοπού», όπως τις ονομάζουν οι Ρώσοι.

https://youtu.be/CIIb0sBCDXU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...