Πολιτική

CNBC: «Όχι πάλι Ελλάδα»...

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το CNBC αντιδρά με... ιερή αγανάκτηση στην επανάληψη του ελληνικού δράματος, καθώς το νέο επεισόδιο «ασυμφωνίας χαρακτήρων» μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, φέρνει στον νου ημέρες του 2015.

Στο δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου τονίζεται ότι..όλοι αναμένουν την πραγματοποίηση ενός νέου Eurogroup τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να συζητήσουν «τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην Ελλάδα».

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία πραγματοποίησης του έκτακτου Eurogroup, ούτε καν ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Το πρακτορείο αναφέρει ότι το βασικό πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών είναι τα πρόσθετα-προληπτικά μέτρα τα οποία ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2018.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι φυσικά: «τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;» και στο οποίο καλούνται να απαντήσουν κάποιοι αναλυτές.

«Οι δανειστές θέλουν να δουν ένα πακέτο αξιόπιστων αλλά και συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα νομοθετηθούν προληπτικά και θα θέτουν σε εφαρμογή ένα σύστημα αυτόματων περικοπών προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2018», τονίζει ο Wolfango Piccoli, της Teneo Intelligence και προσθέτει «πρόκειται για μία σημαντική απαίτηση, καθώς χωρίς αυτά τα προληπτικά μέτρα οι πιστωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συζητήσουν το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και εάν αυτό δεν γίνει τότε το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Αισιόδοξος, τουλάχιστον βασιζόμενος στο τι έχει συμβεί και στο παρελθόν, εμφανίζεται ο Daniel Morris, αναλυτής της BNP Paribas. «Έχουμε βρεθεί και στο παρελθόν στο ίδιο σημείο, όπου φθάνουμε στο ύστατο σημείο, γεμίζουμε αγωνία και τελικά υπάρχει λύση. Νομίζω ότι οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν πρόκειται να έχουμε επανάληψη της κρίσης όπως αυτή που συνέβη το 2011 και το 2012», υποστηρίζει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...