Πολιτική

Το μάθημα των θρησκευτικών

Η Εκκλησία μας έχει συμπληρώσει δύο χιλιετίες ζωής. Αυτοκρατορίες σχηματίστηκαν και διαλύθηκαν, βασιλείς ενθρονίστηκαν και εκθρονίστηκαν, κράτη ιδρύθηκαν και διαλύθηκαν, αλλά η ναυς του Χριστού μ' Εκείνον στο πηδάλιο παραμένει ακλόνητη και κραταιά. Η πίστη των ανθρώπων και ο Λόγος του Κυρίου έχουν αναρίθμητες φορές μεγαλύτερη ισχύ από εκείνην που διαθέτει οποιοσδήποτε παράγοντας κοσμικής εξουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ορθόδοξη Ρωσία. Διήνυσε μερικές δεκαετίες όπου επικράτησε ο μισόχριστος μαρξισμός και εξήλθε από το κομμουνιστικό σκοτάδι ακόμα πιο ένθεη και φωτεινή, ενδεδυμένη με το άσβεστο φως της αληθείας.

Στην Ελλάδα ορισμένοι ευήθεις και φανατικοί εχθροί του χριστιανισμού θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν σε αθεϊστικές και παγκοσμιοποιητικές επιδόσεις και τους νεοταξικούς Δυτικούς και τους παλαιάς κοπής μπολσεβίκους. Ενας από αυτούς είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Εδώ και καιρό έχει βάλει στο στόχαστρό του το μάθημα των Θρησκευτικών και προωθεί με κάθε τρόπο την... εξουδετέρωσή του διά της μετατροπής του σε «θρησκειολογία» ή ακόμα και την πλήρη κατάργησή του.

Οπως έγραψε η «δημοκρατία», έπεσε «ψαλίδι από Φίλη στα Θρησκευτικά του νέου Ολοήμερου Δημοτικού». Τώρα, κατά τη διάρκεια της Μεγαλοβδομάδας, σε μια ένδειξη αλαζονικής περιφρόνησης του αισθήματος κατάνυξης των πιστών, ο υπουργός Παιδείας εξέδωσε «υπουργική απόφαση, στην οποία ορίζεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών μετατρέπεται σε μονόωρο από δίωρο στην ε' και τη στ' δημοτικού».

Με την πρακτική της... σαλαμοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών και του σταδιακού περιορισμού της διδασκαλίας του, ο κ. Φίλης έχει την αυταπάτη ότι θα μπορέσει να επιβάλει στην Ελλάδα τους νεοταξικούς σχεδιασμούς εθνικού και θρησκευτικού αποχρωματισμού, στους οποίους συγκλίνουν και η άθεη Αριστερά και οι σκληροπυρηνικοί «λιμπεραλιστές» των «Δημοκρατικών» των ΗΠΑ.

Φυσικά και θα αποτύχει και σε αυτό το εγχείρημά του. Δεν έχει παρά να ανοίξει ένα βιβλίο Ιστορίας, οποιοδήποτε, για να διαπιστώσει πόσο οικτρές ήταν οι ήττες των απανταχού πολεμίων του Χριστού.

dimokratianews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...